Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Makethemark inledde med seger

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Makethemark vann årets upplaga av Kentucky Fibbers lopp. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Säsongen började på bästa tänkbara sätt för Makethemark. Fjolårets elitloppstrea vann onsdagens årsdebut på Solvalla och gav både kusk och tränare det svar de ville ha.
– Den här hästen löser allt, sade Petri Salmela efter segern.

Publicerad:

Kentucky Fibbers lopp inleddes med utdragen spetsstrid där Cupido Sisu tog sig förbi Linus Boy. I nästa skede skiftades positionerna och vid varvspasseringen var det Linus Boy som var i tät. Där bakom valde Örjan Kihlström att köra invändigt med Perfect Spirit och därför fick favoriten Makethemark (e. Maharajah) tuffa på som första häst i andraspår. Något som inte bekom honom.

Körsvennen Ulf Ohlsson var länge kav lugn, men på bortre långsidan bad han Makethemark att öka takten. Elitloppstrean närmade sig ledaren genom slutkurvan, då denne plötsligt galopperade. Då gick Makethemark enkelt undan och vann på 1.13,4 över full väg före Ragazzo da Sopra och stallkamraten Cupido Sisu, medan Perfect Spirit aldrig såg dagens ljus.

Ulf Ohlsson var mer än nöjd efteråt och trodde inte att en felfri Linus Boy hade stått emot över upploppet.
– Jag har svårt att tro att vi skulle ha förlorat. Jag hade jättemycket kvar, sade Ohlsson och fortsatte:
– Makethemark kändes jättefin. Jag är så nöjd man bara kan vara. Det här var en sådan årsdebut som man vill ha. Man är alltid lite spänd på att se hur de har tagit vinterträningen, så det var ett skönt besked.

Nästa mål för Makethemark är att kvala in till Paralympiatravet och väl där ska han vara i bästa tänkbara slag.
– Han hade bara ett jobb i kroppen inför det här. Meningen är att han ska vara i toppform om fem veckor, sade Petri Salmela till Kanal 75.

Bodentränaren hade en lyckad kväll på Solvalla och vann även med My Sweden (e. Revenue) som spårade runt om för Mika Forss. Segern var fyraåringens fjärde på de fem senaste starterna. Härnäst väntar final i klass I.
– Om han fortsätter så här blir det jättespännande. Först med V75-finalen och sedan kanske något fyraåringslopp också, sade Forss.

Spets och slut var melodin även för de två övriga V86-vinnarna under kvällen. Erik Adielsson körde Give Me Ten (e. Niky) till seger åt Klaus Kern och Örjan Kihlström rundade sedan av kvällen med Digital Track (e. Super Photo Kosmos) som tränas av Stefan Melander.

Före V86-spelet tog sin början slog Leif Witasp till två gånger om. Masen vann först med Chablis Ribb (e. Raja Mirchi), därefter med Will I Am (e. Scarlet Knight). Båda två från det egna stallet.

Från Solvallas tävlingar noterar vi också en seger för toppstammade Finland (e. Andover Hall) – en syster till självaste Walner. Det treåriga stoet tränas och ägs av finska Riina Rekilä och kördes av Ulf Ohlsson. Onsdagens start var Finlands andra i karriären – den första slutade med en andraplats.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS