Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig årsdebut av Readly Express: "Varit jättetufft"

Foto: Fredric Gustafsson
Foto: Fredric Gustafsson

Timo Nurmos segermaskin kom ut och gjorde som han brukar trots att han inte hade tävlat på över ett halvår.

Publicerad:

Wild Honey och Örjan Kihlström tog hand om ledningen i Henning Mårthans Minne och samtidigt som Jorma Kontio kunde placera Readly Express (e. Ready Cash) i rygg på ledaren och stanna där fram till slutrundan. Då drog Jorma Kontio i högertömmen, körde fram utvändigt om Örjan Kihlström och Wild Honey och bjöd publiken på en mäktig duell. Den slutade som det brukar göra när Timo Nurmos Europaderbyvinnare är inblandad: Readly Express kämpade ner sin motståndare och satte huvudet först när det skulle avgöras.
– Hästen var jättefin, han bara ökade farten hela tiden och han var bra i ordning redan första starten, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.
Ledande Wild Honey hade fått dämpa tempot rejält efter en 11-öppning och kunde varva på 1.14,5. När Readly Express tog sig förbi den sista biten gjorde han det på segertiden 1.12,1/2.140 meter.
Det har varit ett långt tävlingsuppehåll för Readly Express, men knappast ett lugnt. Efter att hästen hade gått i mål som en vinnare i årsdebuten svarade Timo Nurmos i sin mobiltelefon och berättade om vägen till tävlingsformen.
– Det känns bra, mycket bra. Jag är inte förvånad över att han var som han var, för jag visste att han var i ordning nu. Det har varit en jättetuff avelssäsong för honom och det har varit mycket jobb bakom det här.
Jasså?
– Ja, den här säsongen var tuffare än den förra. Det är skönt att den är över, och det verkar han tycka också. Han har varit mycket piggare de sista veckorna. Man pratar mycket om löphuvud på honom – det behöver alla omkring honom ha också. Skötare, tränare, hovslagare och ägare. Det är tufft med att planera allt och få ihop det med träning och betäckning och så vidare.
Nurmos meddelar att han inte har någon särskilt start i sikte just för stunden, men att kvällens genomkörare lär flytta fram formen rejält.
– Han kommer att gå mycket framåt av det här, det vet jag. Han har inte varit på tävlingsbanan sedan i oktober och vi har mest tränat styrka med honom. Vi ska kolla upp hästen i morgon, sedan får vi fundera på nästa start efter det. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS