Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig insats av Pöllänens kämpe: "Ruggigt"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Västerbo Groisbois och Rauno Pöllänen. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Han har radat upp fina insatser på V75 utan att få vinna. På Solvalla var det äntligen dags – och det var verkligen ingen bluffseger.

Publicerad:

När Rauno Pöllänen och Västerbo Grosbois (e. Good As Gold) lyckades till slut ta sig till ledningen. Väl där avverkades första femhundringen på 1.08,3 och varvet på 1.10,3.  Trots det kunde ingen röra Västerbo Grosbois – som fick betalt för sina svettiga insatser på slutet. När mållinjen skars visade klockan 1.11,5a/1640 meter – en rekordsänkning med hela sju tiondelar. 
– Det var ruggigt… Det kändes bra hela vägen och jag var inte orolig. Han slog av på takten lite sista biten, men det är för att han inte vill springa när de andra hamnar efter, sade Rauno Pöllänen i vinnarcirkeln. 

Hästen kom närmast från tre raka V75-starter där han har slutat trea en gång och fyra två gånger. Mycket talar för att han snart går ut på en lördag igen. 
– Vi får hitta något lopp, kanske V75 om vi hittar något passande. 

Imponerade från dödens

Joakim Lövgrens Sharp Dream (e. Royal Dream) imponerade från dödens och fångade in ledande Kendra Silvio i de absolut sista stegen.  Segertiden 1.12,6 var en rekordsänkning på över en och en halv sekund och motståndet hon slog var ett gäng relativt rutinerade ston.
– Det var nog det enda sättet vi kunde vinna på idag. Jag visste att vi inte skulle fronta och ut i tredjespår är jobbigt i sådana här lopp, sade Lövgren i vinnarcirkeln.

Hans-Owe Sundbergs hästar går riktigt bra för dagen. Det visade Largo (e. Orlando Vici) med all önskvärd tydlighet när han höll undan för konkurrenterna efter ett lopp utvändigt om ledande favoriten Unique Findings.
– Det är en jättefin häst och det har det alltid varit. Det har tagit tid men han blir allt bättre, sade Sundberg efter segern. 

"Sen får hon träffa Nuncio"

Ultimate Wine (e. Chocolatier) har hittat formen. Den danska stoderby-vinnaren höll ledningen från sitt innerspår och gick undan på 1.12,0a/1640 meter. Nu är det snart färdigtävlat för det sjuåriga stoet. 
– Planen är att hon ska ut i Stoeliten i Halmstad. Sedan får hon träffa Nuncio. Jag ser fram emot att träffa hennes avkommor, sade Peter Untersteiner i vinnarcirkeln. 

Thorsten Tietz visade upp en riktigt fin vinnare i den sjätte avdelningen i Jamie Oliver (e. Oscar Schindler SL). Trots spår 12 i volten hittade ekipaget tredje utvändigt, som blev andra utvändigt när dödenstravande Ecco Hornline galopperade inför slutsvängen. Sedan kunde Tietz vrida ut sin sexåring och avgöra retfullt enkelt på 1.15,4/2640 meter.
– Han har haft mycket problem, men nu är han perfekt. Han vann väldigt enkelt i dag, sade Tietz i vinnarcirkeln. 

Enkelt för favoriten

Storfavoriten Alpha Peak (e. Scarlet Knight) och Thomas Uhrberg hittade andra utvändigt tidigt. Därifrån kunde ekipaget attackera på den sista bortre långsidan och ta sig fram utvändigt om ledande Valter L.P.C. På upploppet var det Steen Juul-tränade Alpha Peak som var starkas. Segertiden blev 1.14,3a/2140 meter.
– Han var jättefint i ordning, sade Uhrberg.

Spets och slut blev det också för den tyska gästen Opalis (e. Andover Hall), som hade Markus Waldmüller i sulkyn. Ekipaget fick överta ledningen på den första långsidan, sedan blev det inte speciellt spännande. Vinnaren tränas av Franz Klein. 
– Det var en jättefin häst att köra. Hon var startsnabb och okomplicerad, sade kusken. 

Det blev ett häftigt upplopp i den fjärde V86-avdelningen. Många ekipage stred om segern och näst längst ut kom Lil Belinda (e. Anythings Possible) Kenneth Haugstad efter ett lopp i tredje utvändigt och avgjorde säkert. Hästen tränas av den finske Åbo-tränaren Jyrki Filatoff.
– Jag värmde hästen och jag tyckte hon var mycket fin. Tränaren frågade om jag ville prova med jänkarvagn och det ville jag. Hon hade inte gått med det innan, sade Kenneth Haugstad i vinnarcirkeln. 

Rätt V86-rad: 1–8–5–2–4–12–4–5
Utdelning
8 rätt: 8 114 kr
7 rätt: 132 kr
6 rätt: 18 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS