Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig kallblodsduell: "Han har allt"

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Adrian Solberg Akselsen hade bestämt sig för att ge favoriten en match.
Så blev det.

Publicerad:

Odd Herakles (e. Moe Odin) och Tom Erik Solberg flög till ledningen i Unionskampen samtidigt som Rolig Eld och Adrian Solberg Akselsen hamnade i rygg. Där ville kusken inte sitta kvar utan drog i högertömmen tidigt och satte Rolig Eld utvändigt om favoriten.
Första 500 klockade till 1.21.5, första varvet 1.21,3.
När det skulle avgöras var det bara två hästar på banan. Tätduon lämnade övriga en bra bit bakom sig och gick sin egen match, sida vid sida genom slutsvängen.
Roli Eld kämpade och slet, men den sista biten kunde Odd Herakles komma med ett sista svar och avgöra.
– Det var två topprestationer, men Odd var bäst i dag. Han är lite sån att man vet inte riktigt hur mycket man har kvar i honom för han kan ta en paus. När vi kom till upploppet så kände jag att han ville vara först i dag, sade Tom Erik Solberg. 

"Han har allt"

Segertiden blev 1.20,2a/2140 meter. Och kusken menade att Odd Herakles var det bästa äldre kallblodet han har kört.
– Han har allt: Fart, teknik och är helt okomplicerad att köra.
Vinnaren tränas av Lars O Romtveit och Roli Eld tränas av Frode Hamre. Den sistnämnde fick även med sig ett tredjepris hem då Troll Solen spurtade positivt som trea tillsammans med Magnus Teine Gundersen – en bra bit bakom ettan och tvåan, men med säkert avstånd ner till övriga.
Förstapriset i Unionskampen var 300 000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS