Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig uppvisning av Platon Face

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Adrian Kolgjini med Platon Face efter lördagens triumf. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Platon Face resa mot den absoluta toppen fortsätter. På lördagen gjorde Lutfi Kolgjinis sexåring debut i gulddivisionen – och krossade konkurrenterna på 1.12,4a/2640 meter.
– Det finns fler växlar till Åby Stora Pris, utlovade segerkusken Adrian Kolgjini. 

Publicerad:

När Platon Face (e. Raja Mirchi) gjorde årets första start i början av januari tävlade sexåringen i klass I. Nu, ett drygt halvår senare och med en Harper Hanovers-triumf i bagaget, lekte han med motståndet i gulddivisionen. En utveckling som heter duga. 
– Pappa kallade honom för Nahar när han var tvååring, han visste att kapaciteten fanns där men att det skulle ta tid för honom. Sedan har Platon strulat mestadelen av sin karriär, men i de senaste starterna har poletten trillat ner, sa Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln efter den suveräna segern i Axevallalöpningen. 

Det blev en ren uppvisning inför 10.192 åskådare på Axevalla. Hans R Strömberg tog ledningen med On Track Piraten före Anna Mix och öppnade första 500 på 1.13,6, för att sedan släppa initiativet till Adrian Kolgjini med två varv till mål. 
– Jag såg på Strömbergs kroppsspråk att han var sugen på att släppa och jag smög fram för att inte lägga en speed i onödan. Sedan drog jag i hårt tempo för att det är hans grej. 

Ja, Platon Face fick direkt en lucka i spets och släppte aldrig in konkurrenterna i matchen. I eget majestät drog han undan i läcker stil med till synes sparade krafter. Segern var värd 200.000 kronor och Platon Face fick även en biljett till Åby Stora Pris som i år går över 3140 meter auto den 11 augusti.
–  Hästen är i harmoni och han har en enorm styrka. Det kändes inte tomt i dag och det finns växlar sparade i hästen. Vi har inte provat att rycka tussarna och bakskorna är kvar. Det finns en växel till att dra till Åby Stora Pris och det kommer behövas, säger Adrian som kunde glädja sig åt sin största seger för året.

Call Me Keeper fick gå den tunga vägen som förstahäst i andraspår och höll bra på 1.12,7, före Slide So Easy  1.12,8. Anna Mix spurtade vasst till fjärdeplatsen efter sen lucka.

I Åby Stora Pris kommer Platon Face ställas mot bland andra Readly Express, Timo Nurmos berättade i tv-sändningen att man siktar mot stayerloppet med pda-vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.