Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig uppvisning av Richters pansarvagn

M.T.Joinville var totalt överlägsen från dödens.

Publicerad:

Det blev en lugn start, sedan synade Jorma Kontio dödens direkt med Susanne Richters M.T.Joinville (e. Meaulnes du Corta) i bronsförsöket. Därifrån bjöd ekipaget på en makalös uppvisning.
Ledande Hades Håleryd hade inte en chans att stå emot när slutsvängen kom och när upploppet nalkades hade M.T.Joinville redan lämnat fältet bakom sig och sprintade undan till seger i mäktig stil på 1.12,6a/2100 meter.
– Han bara krossar dem i brons. Helt otroligt att jag har en sådan häst, det är skitskoj, sade Susanne Richter till Kanal 75 direkt efter loppet.
– Hästen är i jättefin ordning och han har fin kapacitet, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln. 
M.T.Joinville har gjort sju starter i år och vunnit fem av dem. Lördagens triumf var den fjärde raka.

Carl Johan Jepson fick iväg Mack Dragan (e. Zola Boko) bra från springspåret både i den återkallade starten och sedan också i den giltiga. Ekipaget satt i ledningen redan innan den första svängen och sedan var saken klar. Jan Silvén och hans J.S.Apollo körde fram utvändigt halvvägs in i loppet och därifrån gjorde man ett tappert försök att utmana, men åt Morgan Wilhelmssons fyraåring gick inget att göra.
– Nu fick han visa hur bra han är idag och det är kul, sade Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.

Oskar J Andersson hade inga problem att lotsa starka Bula Bula Am (e. Super Arnie) först över linjen i Carl-Erik Lindbloms lopp, tillika Diamantstoförsök (V75-2). Ekipaget blev hängde i tredjespår direkt, men kunde arbeta sig fram till dödspositionen efter 700 meter och ledningen övertogs dryga varvet från mål. Väl där framme blev det väldigt enkelt och det hela underlättades av att både Swish Lane och Feria de Mayo galopperade bort sig på direkten.
– Det är lite magiskt att köra den här hästen. Hon är fantastiskt bra och jag haft haft äran att tävla med henne både i förra regin och nu hos Jörgen Westholm. Det blev ett lite knepigt lopp då två av favoriterna galopperade bort sig, men Bula Bula Am kunde lösa det hela trots en ganska tuff resa. Hästen är lite speciell i aktionen, men jag vågade njuta sista 100, kommenterade Oskar J Andersson.
Segertiden stannade vid 1.14,9a/2100 meter.

Kevin Oscarsson visade att det mycket väl går att vinna V75-lopp även från de bakre regionerna i Örebro. Med Stefan Persson-tränade Wingait Erik (e. Bring me back) satt Kevin i fjärde par utvändigt i klass II-försöket (V75-6) och fick sedan en bra rygg i tredjespår i Västerbo Cheers. Timo Nurmos Fairplay Pellini kopplade greppet i dödens, men hade inget svar mot Wingait Eriks slutspeed. Segertiden blev 1.14,1a/2100 meter.
– Hästen har börjat mogna både fysiskt och psykiskt och går framåt med loppen. Det var väldigt trevande i första kurvan och hästen kändes även trög på sista bortre långsidan. Jag ryckte då tussarna och då blev han väldigt pigg, berättade Kevin.

Peter Untersteiners Springover (e. Going Kronos) avslutade V75-omgånden med att spurta till seger långt ut i banan. Dessförinnan hade Linus Boy körts till ledningen av Björn Goop, efter en utdragen kamp med Torbjörn Jansson och Super Nice. Första 500 avverkades på kilometertiden 1.09,2.
– Det var tur för oss att det blev så hårt tempo från början. Sedan blev jag lite orolig när jag såg att Valentino Strix fick luckan på upploppet för vi fick en vid slutsväng, sade Untersteiner i vinnarcirklen.
Segertiden blev 1.13,2a/2609 meter. 

Rätt V75-rad: 6-10-7-5-6-9-8
Utdelning
7 rätt: 145 083 kronor
6 rätt: 726 kronor
5 rätt: 63 kronor

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS