Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malta tog 16 miljoner av sjurättspotten

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Här är lördagskvällens stora travsnackis.
System från Malta tog hand om 16 miljoner kronor av sjurättspotten på V75.
På sociala medier är frågorna många från svenska travspelare ikväll.

Publicerad:

När dagens jackpottomgång på Örebro var över så landade utdelningen för sju rätt på 9 358 kronor. Efter en titt på vinstlistan visar det sig att 18 av de 20 högsta V75-vinsterna var inlämnade på Malta (klicka på pilen vid bilden ovan så kan du se vinstlistan). På fem av kupongerna var det miljonutdelning. Den största vinsten innehöll 128 sjuor, 1 411 sexor och 3 080 femmor och betalade ut 1 302 882 kronor.

Spelare stängdes av 2013

Svenska travspelare är skeptiska på sociala medier under kvällen och utesluter inte att det handlar om så kallade robotsystem.
I maj 2013 stängdes tio spelare av, sju knutna till ”partnerkonton”, eftersom de brutit mot nyuppsatta regler för hur utskrivna system får se ut. Detta direkt efter att finska spelare vunnit 23 miljoner kronor genom att få in 1 200 rader med sju rätt på en system­konstruktion som torde ha uppgått till sjusiffrig insats. Det framkom också att 63-miljonersvinsten till Sydafrika 2012 var något ATG nu klassar som otillåtet ”robotsystem”.
Vad det handlar om denna lördagkväll finns inget svar på ännu.

Skeptiska spelare

På Twitter har travspelare börjat kommentarerna de uppseendeväckande siffrorna:

”18 av de 20 största vinsterna till Malta! Tydligt att det är ett o samma spel. Framgent, ställ gärna denna fråga till transparenta ATG: Är det fortfarande så att ATG överlåter all kontroll av att systembegränsningarna följs till de utländska bolagen? Sker det någon som helst kontroll att systembegränsningsreglerna följs när ATG mottar spelen från utlandet?” skriver signaturen Den Döve.

”Man vill jul se ATG:s reaktion den gången de sätter mer än 5000 system. Nu var det ju inte ens 2000. Och så skickliga som Maltas spelare är så är det ju ett fullt rimligt utfall på 5000 system…not”, skriver Anders.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS