Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Man får rysningar"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jenny Gustafsson, Disco Volante, Ulf Ohlsson. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ulf Ohlsson skrädde inte orden efter segern med Disco Volante. Ekipaget noterades för tredje raka segern när de vann finalen av gulddivisionen.
– Hästen känns fantastiskt fin i varje start, sade Ulf Ohlsson.

Publicerad:

Efter drygt en halv kilometer satt Ulf Ohlsson i ledningen med Stefan Melander-tränade Disco Volante (e. Scarlet Knight) – och väl där var det spel mot ett mål i finalen av gulddivisionen. Ett lopp som också var den första uttagningen till Paralympiatravet.

Ulf Ohlsson såg till att första kilometern gick efter 1.11,0 och ekipaget kunde sedan gå undan och vinna säkert på 1.10,9a/2140 meter närmast före Reckless och Björn Goop samt Gareth Boko med Marc Elias i sulkyn.

Efter målgång öste kusken Ulf Ohlsson lovord över Disco Volante.
– Man får rysningar av att köra honom. Han är helt sjukt bra den här hästen. Han joggar de här höga tempona. Helt fantastiskt, sade Ulf Ohlsson till Kanal 75.

Disco Volante har vunnit fem av sex lopp i år. Ulf Ohlsson passade på att hylla kretsen kring hästen.
– De har lyckats otroligt bra i stallet. Hästen känns mer stabil mentalt, men han har också blivit mycket finare i travet jämfört med tidigare. Tidigare kunde han vara sämre vissa dagar, men nu är han jämnare och känns fantastiskt fin hela tiden, sade Ulf Ohlsson till Kanal 75.

Segern var den 24:e i Disco Volantes 59:e start. Han har nu sprungit in över fyra miljoner kronor. Ulf Ohlsson är en av de kuskar som vinner allra flest lopp per år och menar att segrar med hästar som Disco Volante är något som sticker ut från vardagen.
– När man kör lopp nästan varje dag som jag gör så är den extra kryddan att få köra sådana här hästar. Man är lyckligt lottad.

Disco Volante fanns med i Elitloppet i fjol och har tagit majoriteten av sina senaste segrar över sprinterdistans. Det här var hans första triumf över medeldistans sedan segern i Halmstad måndagen den 27 augusti 2018.

I och med segern är Disco Volante inkvalad till finalen av Paralympiatravet som planeras att köras lördagen den 25 april.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS