Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Man med travkopplingar fälldes i tingsrätten

En man med kopplingar till travsporten har av tingsrätten nu dömts för misshandel, olaga hot och ofredande av en närstående.

Publicerad:

Redan den 17 maj förra året häktades mannen ifråga på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Han släpptes en vecka senare och misstankarna om grov kvinnofridskränkning släpptes. Däremot fortsatte utredningen av andra brott, vilket resulterade i att kammaråklagaren Marina Chirakova beslutade sig för att väcka åtal på tre punkter: grov misshandel, försök till misshandel och olaga hot.

Fallet togs upp i tingsrätten för en vecka sedan och Marina Chirakova yrkade då enligt trav365 på fängelse i ett år samtidigt som mannen nekade till brott. Nu har tingsrätten kommit med sin dom. Mannen döms enligt trav365 till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst för misshandel, olaga hot och ofredande. Han ska också betala 14.500 kronor i skadestånd. Straffmängden motsvarar två månaders fängelse.

Inget beslut om eventuellt överklagande till hovrätten är taget ännu.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS