Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Manchego mot hingstarna

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Världsrekordhållaren Manchego har tjänat över en halv miljon dollar i år. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Lördagens tävlingar på Meadowlands bjuder på ett svenskt tungviktsmöte. Manchego, Six Pack, Guardian Angel Ås och Gimpanzee drabbar alla samman i penningstinna TVG.

Publicerad:

Storloppet har en egen avdelning för ston, men Nancy Johansson väljer att ta ut Manchego mot hingstarna. För motståndet står bland andra Åke Svanstedts Six Pack, Anette Lorentzons Guardian Angel Ås samt Gimpanzee.

De två senaste upplagorna av TVG har vunnits av treåringar (What the Hill 2017 och Tactical Landing 2018) och nu är det Marcus Melanders häst tur att utmana den äldre eliten. 

TVG körs som lördagens tionde lopp på Meadowlands med 350.000 dollar i potten. Hälften så mycket finns att tävla om i stoklassen som har fem hästar till start, däribland Atlanta och svenskfödda Darling Mearas.

På lördagen körs även Valley Victory för tvååriga hingstar och valacker samt Goldsmith Maid för de jämnåriga stona. Tio av sammanlagt arton deltagare tränas av svenskar. Du hittar startlistorna här.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS