Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Manchego satte världsrekord

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Manchego var överlägsen i fredagens Dayton Trotting Derby. Överlägsen och historiskt snabb. Nancy Johanssons sto noterades för tiden 1.08,5 på tusenmetersbanan i Ohio – en tiondel under Delicious världsrekord från 2015.

Publicerad:

Manchego (e. Muscle Hill) kördes tidigt till ledningen av Dexter Dunn och anförde sedan i friskt tempo. Halva sträckan travades efter 1.07,1 – ändå fanns det gott om krafter kvar vid upploppets början. Där lämnade nämligen fyraåriga Manchego konkurrenterna långt bakom sig och vann till slut med nio längders marginal till tvåan Fiftydallarbill.

Segern var värd över 85.000 dollar och togs alltså på nya rekordsnabba 1.08,5 över 1.609 meter. Delicious 1.08,6 från Bollnäs 2015 kvarstår dock som världsrekord för äldre ston över kort distans på tusenmetersbana.

Det här var tredje gången i följd som ett sto med svensk tränare vann storloppet på Dayton Raceyway. Jimmy Takter segrade både 2017 och 2018 – först med Pasithea Face och i fjol med Ariana G.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.