Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen hann fram

Foto: BERT MAGNUSSON, FOTO FINISH
Månprinsen A.M. vann direkt i comebacken. Foto: BERT MAGNUSSON, FOTO FINISH

Det såg länge omöjligt ut, men 50 kvar kopplade Månprinsen A.M. ett säkert segergrepp och vann direkt i comebacken på Bergsåker (lopp 5).

Publicerad:

Gunnar Melanders Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) hade inte startat sedan SM på Bergsåker den 27 augusti, där han fick nöja sig med tredjeplatsen. Nu gick han ut i försök till Dubbel Cupen över lång distans från dubbla tillägg. Och det blev ingen promenadseger.
– Nej, det var halvstrul hela vägen. samtidigt brukar jag säga att om jag förlorar med den här hästen så är det mitt fel, kommenterade Gunnar Melander, som satt i tredje par utvändigt 1.400 meter från mål.

När sedan Ove A Lindqvist satte full fart på vinnarhålets Pydin och drog till spets 550 meter från mål såg det ut att vara väldigt långt fram för Månprinsen A.M.
– Med 400 meter kvar till mål tänkte jag att det inte skulle gå att hinna fram, påpekade även uppfödaren Anders Bodin.

Inne på upploppet började Pydin tröttna rejält och 50 från mål var segern klar för Månprinsen A.M. Detta efter ett sista varv efter 1.24,3 och sluttiden 1.24,6/2.680 meter.
– Månprinsen har känts fin under hela vintern och det är en fantastisk häst. Nu är vi inkvalade till finalen på Romme och det blir antingen start där eller på norska Klosterskogen, sade Gunnar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS