Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen till Finland

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Månprinen laddas mot storlopp i Finland. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Han stod över både Elitkampen och Alm Svartens lopp i går i Oslo. Men nu har Gunnar Melander bestämt sig för storloppet i Finland.

Publicerad:

Vi pratar förstås om elvaårige Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) som aldrig hann hitta rätta formen för de två sistnämnda storloppen, men nu är rejält på gång.
– Jag har kunnat träna Månprinsen som jag vill på sistone och han känns jättefin. Därför ska det bli roligt att åka med honom till Finland under Midsommarhelgen, säger Gunnar.

Kan du berätta om loppet?
– Banan i Härmä är nästan alldeles nybyggd och ligger i anslutning till en underhållningspark. Det är ett fantastiskt ställe och en upplevelse att vara där. Dessutom blir Nordic King säkert ett väldigt bra lopp också när de ha 50.000 euro till vinnaren. Vi kommer att köra över kort distans och bilstart och numera är det bara ett lopp som gäller. När Månprinsen deltog för två år sedan var det försök på fredag och sedan final dagen efter. Det nya upplägget passar betydligt bättre.

Hur går resan till Härmä till?
– Vi kör först hästbuss till Holmsund (nära Umeå) och därefter blir det färja på ungefär fyra timmar. Sedan återstår runt 45 minuter med bilen på finsk mark, så det är inte så jobbigt. Vi åker på midsommarafton och loppet går dagen efter.

Så du får fira midsommarafton på en båt då?
– Jo, det blir buffé där, känns roligt att åka nu när hästen verkar så pass bra hemmavid.

Chanserna?
– Det är förstås många bra med, bland annat blev Lome Brage inbjuden efter sin seger i Elitkampen. Loppet kommer säkert gå i hög fart, så jag hoppas vi kan vara med och kriga där framme.

Premiäråret 2016 segrade Jokivarren Kunkku i finalen närmast före Månprinsen A.M. Förra året blev det också finsk seger genom Välähdys. Noterbart var att endast de två norska hästarna Finnskog Fokus och Finnskog Sjefen gjorde resan till Finland då, ingen svensk deltog. Men med det nya upplägget borde det bli en bättre uppslutning.

Vad tyckte då Gunnar om söndagens kallblodslopp på Bjerke?
– Både vinnaren Polara och Odd Herakles var duktiga, liksom Lome Brage. Däremot gick inte Lannem Silje att känna igen till slut.

Om Månprinsen A.M. går att känna igen på midsommardagen återstår att se. Gunnar låter i alla fall märkbart uppåt.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS