Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen var bara bäst: "Fantastisk häst"

Foto: DAVID SCHREINER/KANAL 75
Foto: DAVID SCHREINER/KANAL 75

Månprinsen levererade igen – nu väntar V75-start.

Publicerad:

Gunnar Melander fick inte iväg Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) så snabbt från springspåret och ekipaget blev hängande ute i spåren genom hela den första svängen innan man via en långsida i tredjespår kunde hitta ner först utvändigt om ledande Myr Faksen. 
Ledaren, med Krister Söderholm i sulkyn, gjorde vad han kunde för att låta storfavoriten jobba på utsidan, men när upploppet kom såg Melander ut att ha full kontroll på loppet – och strax där på tog ekipaget sig förbi ledaren och vann på 1.22,9/1640 meter.
– Det är en fantastisk häst. Nu hade jag lite för dåligt med brodd bak märkte jag så vi fick ta det försiktigt från start. Han slirade på underlaget, sade kusken och tränaren

Melander berättade också att siktet är inställt på en V75-start i Gävle 16 december. Innan han lämnade vinnarcirkeln riktade Melander ett tack till ägaren och skötaren AnnaMaria Öberg.
– Så mycket kärlek den här hästen får… Det är fantastiskt. Hon sköter om honom på bästa sätt. 

Båth och Adielsson dominerade

På Solvalla handlade mycket om duon Svante Båth och Erik Adielsson. I Oaksrevanschen hittade Adielsson till ledningen med Båths Virunga (e. Maharajah) och kunde därifrån hålla ett måttligt tempo och lämna konkurrenterna chanslösa. Segern var värd 100 000 kronor.
– Hon har gjort det riktigt, riktigt bra bakom bra hästar. Hon har gjort det riktigt riktigt bra de senaste två-tre månaderna. Hon kan bli lite pigg, och jag tror att hon ska springa i rygg när hon möter de bästa, sade Adielsson efter segern. 

Mer Adielsson/Båth blev det när tvååringarna gjorde upp. Efter ett lopp i andra utvändigt kunde Global Wildcard (e. Yankee Glide) ta sig förbi ledande Dismoiouicheri efter en sväng i tredjespår.
Därmed är hästen obesegrad på två starter.
– Man gillar verkligen det där att de har det i sig, att de kan slappna av och inte vara spänd som en fiolsträng, sade Adielsson efter segern.
Bakgrunden till Adielssons ord var den väntan som han och övriga fick då Akward Situation kom lös i samband med det första startförsöket. Körande Johnny Takter såg ut att ha klarat sig hyggligt i samband med incidenten och hästen kunde fångas in efter ett par varv inne på Solvalla. 

Dessförinnan hade det blivit en Båth dubbel i V86-2 efter att Kim Moberg och Coffie U.N.G. lämnat över taktpinnen till stallkamraten National Prince (e. Maharajah) och Erik Adielsson. På upploppet gjorde Coffie U.N.G. ett fullgott försök att ta sig förbi utan att lyckas. Segertiden landade på 1.12,6a/1640 meter. 

Åsberg med kylig ritt 

Det var dags för ett nytt montélopp på V86, den här gången på Bergsåker. I det bjöds det på en fin upploppsduell mellan tre ekipage. Till sist var det Krister Jakobssons Narold Vox (e. Orlando Vici) som lyckades ta sig förbi New Generation och Bohemianrhapsodyde. I sadeln fanns Jenni H Åsberg som svarade för en spårsnål ritt trots dubbla tillägg. Förstapriset var 100 000 kronor.
– Jag tyckte att alla låg i andraspår så jag chansade invändigt. Det var jättespännande och roligt att få rida en sådan här fin häst, sade ryttaren efter segern. 

Roger Walmanns Indoor Voices (e. Yankee Glide) bjöd på en övertygande insats när hon efter ett lopp i andra-tredje utvändigt kunde ta sig fram utvändigt om ledande Star Advisor Joli i slutsvängen och sedan gå undan till seger. Örjan Kihlström satt i sulkyn.
– Hon har väldigt fin form nu, hon fick gå rejält sista 600-700. Hon har lyft sig på slutet, så bra som hon har varit nu på slutet har hon inte varit på hela året, sade Kihlström efter segern. 

Ulf Ohlsson hade inga problem att köra Björn Goops Ready Ribb (e. Ready Cash) till en enkel seger över tre varv på Bergsåker. Segertiden landande på 1.15,7a/3140 meter. 
Michael Brobergs Dani Boko (e. From Above) kunde spurta till seger från tredje utvändigt tillsammans med Ulf Ohlsson. Det blev inga stora marginaler mot Per Linderoths Marvelous, som hade fått ett lopp i andra utvändigt.

Rätt V86-rad: 6–6–12–4–4–8–4–3
Utdelning
8 rätt: 1181 kr
7 rätt: 24 kr
6 rätt: Jackpot

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS