Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månsson: ”Svider lite, det måste jag erkänna”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Bert-Ola Månsson är inte nöjd med att bara fyra hästar kommer till start i treåringsloppet för kallblod på Bergsåker. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Flera av våra för dagen allra bästa kallblod finns på plats under Bergsåkers Sleipnerdag på fredag. Ändå är regionsportchefen Bert-Ola Månsson inte helt nöjd:
– Att de tre största loppen för tre-femåringar bara samlat totalt 16 hästar svider lite, det måste jag erkänna.

Publicerad:

Det är fjärde året i rad som Bergsåker arrangerar den här speciella Sleipnerdagen med enbart kallblodslopp på agendan. Precis som tidigare är kvalitén hög och i de flesta av loppen var anmälningssuget stort. Dock med tre stora undantag – de tre 100.000-kronorsloppen för tre- fyra och femåringar. Här anmäldes bara 16 hästar och endast fyra i det inledande treåringsracet.

– Faktum var att vi bara hade två anmälda fram till någon minut före stängning. Då tryckte Jerker Bjurman in två hästar och räddade loppet. Annars hade jag tvingats ställa in eller möjligen gjort om det till en tvåhästarsduell mellan Ängsborken och B.W.Prinsen, berättar Bert-Ola Månsson.

I Stora Fyraåringsloppet väntar en ny spännande duell mellan Derbyvinnarna Philip Ess (Öystein Tjomsland) och Tekno Eld (Jan-Olov Persson). Och bland femåringarna möts bland andra fjolårets svenske Derbyvinnare Järvsö Pegasus och den tidigare norske Kriterievinnaren Tand Kraft. Båda tränas av Jan-Olov Persson. Även i Monté-SM väntar 100.000 kronor på vinnaren och där är Emilia Leo titelförsvarare. Hennes vapen denna gång är Jan-Olov Perssons Wilda Fille.

– Vi kör även ett försök- och finallopp med tre heat för andra gången. Den finalen kan nog bli en riktigt rivig avslutning för publiken med körning i de flesta spår. Lite som på Vincennes, fortsätter Bert-Ola, som inte är orolig över den här kallblodsdagens fortsatta existens.

– Nej, det här är en av de större kallblodsdagarna som finns i Norden och vi har även i år väldigt fina hästar med. Däremot får jag sätta mig ner och fundera över om det ska skruvas lite i propositionerna till nästa år och om verkligen alla årgångsloppen för tre-femåringar ska gå just den här kvällen. Det är egentligen inte något måste. Men vi får se, det här med propositioner är inte helt enkelt, vissa gånger ligger rena tillfälligheter bakom resultatet.

Bert-Ola skickar ändå en passning till allt kallblodsfolk där ute i Sverige:

– Det faktum att bara fyra treåringar är med och fightas om ett förstapris på 100.000 kronor är pinsamt för kallblodssporten. Det går inte att säga något annat. Men samtidigt är det bra för de som anmält, det räcker att bara köra runt för att vara garanterad 13.500 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS