Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maori Time till avel

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Maori Time före fjolårets elitlopp. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Karriären är över för en av fjolårets elitloppsdeltagare. Australiska Maori Time har gjort sin sista start. Nu väntar i stället avel – på den norra delen av jordklotet.
– Efter att ha sett hur bra travsporten är i Europa så vill jag ha en häst där, säger ägaren Fred Crews.

Publicerad:

Galopp i elitloppsförsöket. Inte en enda prisplacering i sex starter för Stig H Johansson. Maori Time har inte lyckats alls på svensk mark och sent på onsdagen meddelade ägaren Fred Crews att det är färdigtävlat för stoet.

Beslutet togs i samråd med Stig H Johansson, berättar Crews.
– Det är klart att jag är besviken över att hon inte fick visa vad hon kunde i Sverige. Men så är travet. Det är bara att acceptera. Nu ser jag fram emot nästa steg i hennes karriär, säger australiern till Travronden.

Stannar kvar i Europa

Steget i fråga är att Maori Time ska bli fölmärr och det i Europa. Hemresan till Australien får vänta.
– Ja, så blir det. Efter att ha sett hur bra travsporten är i Europa så vill jag ha en häst där. Därför ska hon betäckas här nu, säger Fred Crews.

Ska hon betäckas i Sverige?
– Det får vi se. Jag tittar på flera olika alternativ.

Har du bestämt dig för någon hingst?
– Nej, inte än. Jag är inte så bekant med de europeiska avelshingstarna så jag kommer söka råd utifrån.

"Karriärens stora höjdpunkt"

Maori Time tog 24 segrar på karriärens 74 starter och sprang in motsvarande 2.747.450 svenska kronor. Hennes snabbaste tid, 1.09,3, noterades vid seger i Melton och gäller alltjämt som australiskt rekord.
– Den stora höjdpunkten från hennes karriär är förstås inbjudan till Elitloppet. Därefter kommer loppet som hon satte rekordet i. Det var helt fantastiskt, säger Fred Crews.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS