Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marginaler för Widell

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Kaj Widell. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Kaj Widell är den ende som vunnit med Rättviks-amatören Sven-Åke Jonssons Boyson Village och på måndagslunchen tog han andra segern med femåringen.

Publicerad:

BOLLNÄS. Det gjorde han efter en tuff slutstrid där han med möda lyckades hålla upp innerspåret.
– Det var helt avgörande, menade Kaj.
– Hade jag inte fått ledningen så hade jag inte vunnit, konstaterade han.
– Det är små marginaler och den här gången hade jag dem på min sida, sade Kaj som även hade dem på sin sida i dagens sista lopp bakom Hanna Forslings Ineedyourmoneymum.

Det hade han dessvärre inte bakom Zicolina som sin vana trogen snabbstartade och satt tidigt i ledningen trots tillägg. Via 1.24,4 först varvet lyckades hon skaka av sig samtliga utom Stenegårds Lotta och när denne vreds ut så försvarade sig Zicolina med galopp metern före mål - med en ”mil” - ned till trean i loppet.

Det hade han inte inte heller med Bilbo B.S. blev diskad som måltvåa för att ha kört utanför bangränsen på upploppet. Att han genade där hade emellertid ingen betydelse för placeringen, för han kunde ändå inte svara Lex Pedei som flög snabbast av alla långt ute i banan för Ulf Ohlsson. Jan-Olov Persson tränar sjuåringen som delägs av Per Linderoth. Ett gott tränarsamarbete med andra ord.

Glänser i ny regi

Ett gott tränarsamarbete har även Daniel Redén och Daniel Olsson. Den senare har inga egna hästar i träning men hjälper till hos Redén och dessutom med en del löpkörning. Nu körde han tre hästar och vann från utvändigt ledaren med både Bucks To Burn och Pause.
– Med Bucks To Burn var det förvånande att han var så bra senast med tanke på att han bara tränat i sanden, kommenterade Daniel spetssegern i förra starten.
– Pause är storvuxen och rejäl, men det driver bra för henne.

Pause har dessutom lite anknytning till Bollnästravet då mamman Pau länge tränades av Thomas Lönn innan hon sent som femåring lämnade stallet för Frankrike och Fabrice Souloy. Två år äldre halvbrodern Ashbury Park återfinns fortfarande hos Lönn och vann så sent som för en dryg vecka sedan i sin montédebut i ett breddlopp på Rättvikstravet.

Dagens vinnare
Lopp 1: Sindy Löper (e.Åsajerven) Rebecca Dahlén (Petra Ek)
Lopp 2: Bucks To Burn (e.Ready Cash) Daniel Olsson (Daniel Redén)
Lopp 3: Lex Peidei (e.Bork Odin) Ulf Ohlsson (Jan-Olov Persson)
Lopp 4: Boyson Village (e.Triton Sund) Kaj Widell (Sven-Åke Jonsson)
Lopp 5: Pause (e.Muscle Hill) Daniel Olsson (Daniel Redén)
Lopp 6:  Ediego (e.Farifant) Stefan Arvidsson (Stefan Arvidsson)
Lopp 7: Stenegårds Lotta (e.Hallsta Lotus) Bo Landgren (Bo Landgren)
Lopp 8:  Ineedyourmoneymum (e.Marion Mad Money) Kaj Widell (Hanna Forslin)

Lira nästa gång: Hoochiecoochie Man (4) har gjort 21 starter och varit på plats i hälften men aldrig vunnit. Vi tror ändå att det måste vara hans tur nästa gång.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS