Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Markus Myron: ”Jätteledsna över det som hänt”

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Markus Myron beklagar olyckan på Solvalla och har nu vidtagit de åtgärder som är vedertagna vid sådana här händelser. Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

Solvallas marknads- och kommunikationschef, Markus Myron, beklagar den inträffade olyckan på Solvalla och har nu vidtagit de åtgärder som är vedertagna vid sådana här händelser.

Publicerad:

Markus Myron välkomnar beskedet att D.Day Zet i alla fall inte fått några ledskador.
– Det var skönt att höra. Vi på Solvalla är jätteledsna över det som hänt och tankarna går till hela kretsen kring hästen. Det verkar vara väldigt olyckliga omständigheter bakom själva olyckan.

Exakt vad har ni gjort efter efter olyckan i går?
– Vi har två verktyg att använda oss av. Dels den vanliga avvikelserapporten, där i princip vad som helst som hänt under en tävlingsdag kan skrivas ner. I det här fallet blev det nu också en så kallad haverirapport, där vi försökt skaffa oss en så bra bild som möjligt av händelseförloppet. Detta genom att prata med personer som varit inblandade och även ögonvittnen. Allt detta har sedan dokumenterats.

Och vad blir fortsättningen?
– Vi ska naturligtvis prata med Daniel igen angående hans syn på händelseförloppet. Därefter får vi gemensamt besluta hur vi ska gå vidare.

Hur ser det ut med försäkringsbiten?
– Jag kan bara tala för Solvallas del och vi har en ansvarsförsäkring. I övrigt måste jag hänvisa till Daniel Redén.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS