Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mascate Match till final

Foto: Hanna Laakso/Suomen Hippos
Mascate Match vann tisdagens kriteriekval före Stonecapes Sparrow. Foto: Hanna Laakso/Suomen Hippos

Efter två E3-segrar i Sverige tar Mascate Match nu upp kampen med kullkamraterna på hemmaplan. På tisdagen kvalade hon till Finskt Travkriterium i Tammerfors och det slutade som det brukar för Pekka Korpis stjärna.

Publicerad:

Mascate Match (e. Muscle Mass) kördes omgående till ledningen och stannade sedan där hela vägen in i mål på Teivobanan som också står värd för finalen. Till den tog sig även Stonecapes Sparrow och Samurai Comery från Mascate Matchs försök.

Stonecapes Sparrow tränas av Markku Nieminen som tveklöst var kvällens man i Tammerfors. Han kvalade in hela fyra hästar till Kriteriet, varav tre försöksvinnare: stoet Donna Leonora (e. Love You), valacken Sahara Peyote (e. Make it Happen) samt hingsten Raskolnikov Frido (e. Muscle Hill). Den sistnämnde vann på  uttagningsloppens snabbaste segertid, 1.15,5.

Totalt kördes fem försök och förutom ovan nämnda kvartett blev det seger för B.W.T.Echo (e. The Bosses Lindy). Katja Melkkos hingst var tillbaka i hemlandet efter en sommar i Sverige och höll undan från ledningen i återkomsten på finsk mark.

Efter kvalen valdes spåren till finalen som körs den 5 oktober med 112.500 euro till vinnaren. Du hittar startlistan i faktarutan nedan.

FAKTA

Startlista: Finskt Travkriterium

1. Mascate Match – Pekka Korpi
2. Raskolnikov Frido – Markku Nieminen
3. Donna Leonora – Markku Nieminen
4. Sahara Peyote – Markku Nieminen
5. B.W.T. Echo – Katja Melkko
6. Samvais – Tuomas Korvenoja
7. First Class Lady – Timo Korvenheimo
8. Samurai Comery – Heikki Korhonen
9. Arctic Emma – Pekka Korpi
10. Stonecapes Sparrow – Markku Nieminen
11. Sahara True Lies – Timo Korvenheimo
12. Callela Ikaros – Jere Taulio

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS