Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Masterglide satte nosen först

Foto: ALN
Masterglide vann tillsammans med Peter Untersteiner. Foto: ALN

Efter att ha varit tvåa i tre raka starter kunde Peter Untersteiner lotsa Masterglide till en efterlängtad seger.

Publicerad:

Masterglide vann och det var dags efter tre fina andraplatser. Smygloppet gav seger på fina 1.14,1a/2640.
– Hästen hade haft en svårskada så jag ville ge honom ett lopp på häng. Det här kunde inte bli mera passande, sade Peter Untersteiner.

Rygg på favoriten och lucka utåt vid upploppets början gav bra grogrund för en seger.
– När han vara så här bra får vi sikta på Klass II-loppet på Lunden nästa helg. Hästen har mycket att hämta under sommaren, myste Peter vidare.

Marjons Ivory var Peter Untersteiner första vinnare redan i första loppet (ett 3-åringslopp). Han gav ovanligt höga 14,39 för att komma från en championtränare. Han avgjorde mitt på upploppet mot en positiv Tristan Caesar.

Scacco Matto satt snabbt i andra utvändigt. Därifrån kunde han avsluta på snyggt sätt för Björn Goop och segern togs ganska säkert.
– 50 kvar började jag tro på vinst, sade Björn Goop.

Det gav Halmstads Carl-Otto Göransson en dubbelseger och dämed kunde han återvända hem obesegrad då hans Shirwan As vunnit montén med Tova Bengtsson.
Uccello Jet tog starten men släppte till Igor Ribb i ett tidigt skede. Ledaren höll ett bra tempo men föll på eget grepp då en galopp kom 300 kvar. Uccello kunde köra rakt fram och vinna på 1.11,9a/1640 före en förbättrad Skytten Lisl.

Spickleback Face blåste till från andra utvändigt 600 kvar i mycket bra stil.
– Kul att han tog sig samman så här bra i sin andra start. Det kändes direkt 900 kvar att det fanns att åka med men jag väntade 200 meter till innan jag begärde lite. Han avgjorde direkt och jag är jättenöjd med att han vann på 1.15-tid, sade Robert Bergh.

Fortuna B.R. vann och det var första Björn Goop-tränade vinnaren i år på Åby. Givetvis beror det på att Björn prioriterat andra banor och bara kört två dagar utanför V75-dagarna.
– En fin häst som börjar växa i sig. Hon är mycket stark och i dag gick det ganska lätt då hon fick trava i ledningen. Det är norska Stoderbyt som är hästen huvuduppgift i år om vi lyckas få upp rätta farten på henne finns mycket att hämta, sade Björn Goop.

Carl-Johan Jeppson avslutade dagen med att vinna med Made By Southwind. 6-åringen ägs av en fransman (tränaren) och kompisen från Wales. Internationellt så det förslår.

– Sören Englund

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS