Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Matilda Persson provar Kalmar: "Spännande"

Foto: DAVID LIDESTEDT/KANAL 75
Matilda Persson. Foto: DAVID LIDESTEDT/KANAL 75

Ett år efter amputationen har Matilda Persson fått jobb som hästskötare – en bra bit hemifrån. 

Publicerad:

Travronden har tidigare skrivit om Matilda Persson från Njutånger och hennes nervsjukdom CRPS (complex regional pain syndrome). För drygt ett år sedan amputerade hon ena benet och innan dess hade hon skrivit historia som den första rullstolsburna travkusken i Sverige. Nu har karriären tagit en ny vändning.

I ett blogginlägg skriver Matilda Persson själv om att hon har fått jobb som hästskötare hos Kalmartränaren Fredrik Persson.
– Jag har väl letat och kollat runt lite, samtidigt som jag har varit runt i stallarna här där jag bor och hjälpt till med fortkörning och sånt. Jag såg att Fredrik Persson hade lagt ut att han sökte personal på sin hemsida, då skickade jag ett mejl och sedan blev jag uppringd, säger Matilda Persson till Travronden.
Hur fungerar det att sköta om hästar i rullstol?
– Jag har ju ett stall här på sex hästar och det fixar jag utan problem. Det beror väl på hur stallen ser ut och vilka hästar man sköter om.
Det är en ganska rejäl flytt rent geografiskt.
– Ja, och därför har vi sagt att jag ska ner och provjobba lite. Samtidigt kommer jag försöka att titta efter boende också. 
När är det dags?
– Jag åker ner nästa vecka för en provperiod. 
Ett år har gått sedan amputationen. Hur har det fungerat?
– Det har gått bra och det känns bättre. Nu är det enklare att hålla igång och göra saker och man slipper en massa infektioner.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.