Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Djuse: ”Spännande att prova Frankrike”

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Mattias Djuse tycker det ska bli spännade med en fransk filial. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Solvallatränaren Mattias Djuses stall växer successivt och framgångarna blir allt större. Nu tar han nästa steg – startar filial i Frankrike.

Publicerad:

Mattias Djuse är inne på sitt femte år som proffstränare på Solvalla. Allt sedan 2015 har han ständigt förbättrat årsresultaten, från 3,1 miljoner till fjolårets rekord på drygt 7,8 miljoner. I år ser det ut att kunna bli ännu mera, då han hittills i år kört in nästan 5,1 miljoner. Bakom dessa siffror döljer sig bland annat fyra Margareta-vinster samt senast Zolly i Guldstoet. Stallet närmar sig dessutom 100 hästar – just nu 91 till antalet. Nyligen köpte Djuse också träningsanläggningen Hårby Gård för att kunna utveckla verksamheten ytterligare.

Det senaste för Mattias Djuse är att han nu bestämt sig för en gemensam satsning tillsammans med yngre brodern Martin P Djuse. Från och med i höst blir det en fransk filial på en gård utanför Laval. Martin kommer att flytta ner och ha huvudansvaret för hästarna där.
– Tidigare tyckte jag inte att det fanns några hästar i stallet  med bra startmöjligheter i Frankrike. Men nu ser det annorlunda ut, det är några som har mer passande lopp i Frankrike än hemma i Sverige, säger Mattias Djuse, som dock inte redan nu vill gå in och berätta vilka hästar han tänker på.
– Nej, jag vill diskutera det där med ägarna först. Hur som helst blir det spännande att prova Frankrike och lösningen med Martin på plats på gården där nere känns perfekt. Det gäller att ha någon duktig som man dessutom litar på.

Mattias tycker att det känns bra med de träningsförhållanden som erbjuds på den franska gården.
– Ja, det verkar vara ett bra ställe. Det blir en lugn och fin miljö för hästarna, ungefär som den som de är vana hemma hos mig i Sverige. Vi får också tillgång till hagar i den utsträckning som man vill och tre timmars bilresa till Paris är inte heller några problem.

Mattias kommer förstås att kontinuerligt åka ner till Frankrike och titta till hästarna. Det är även en annan sak han är sugen på.
– Jo, jag har aldrig kört lopp i Frankrike. Det är något jag vill testa på.

Djuse-bröderna tar för sig allt mera på svensk mark. Yngre duon Magnus och Mats Djuse ser också ut att ha lysande framtidsutsikter. Framöver lär alltså även fransmännen få känna på Djuse-familjens kunnande.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS