Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maven i stor uppvisning

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Maven fick en inbjudan till Elitloppet efter dagens uppvisning på Solvalla. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Fjolårets Elitloppsdeltagare Maven hade ren uppvisning inför Solvallapubliken i Stoeliten (V75-1) och fick inbjudan till både Elitloppet och Olympiatravet på köpet direkt efter loppet!

Publicerad:

Jimmy Takter-tränade Maven imponerade alltså stort i Pixies lopp (V75-1) när hon efter tidig ledning bara försvann ifrån konkurrenterna för Johnny Takter. Hon tvingades till en jobbig inledning i tredjespår men släpptes sedan välvilligt till spets av Erik Adielsson bakom Youana. Men första varvet gick så snabbt som 1.11,3. Detta eftersom M.T.Harmony blev het i dödens.
– Det är många plus bakom den här segern. Jag ville först och främst vinna loppet, men jag kunde knappt drömma om att Maven skulle kunna ta hem loppet på det här sättet. Vi fick ju en het häst utvändigt samtidigt som det blev en tuff start. Jag har nog aldrig tidigare kört en sådan här tid så enkelt över medeldistans, kommenterade Johnny Takter i TV12:s direktsändning.
Tiden? Jo, finfina 1.11,2a/2.140 meter! Your Highness galopperade som tvåa i utgången av sista kurvan och andrapriset gick istället till Youana på behörigt avstånd.

Direkt efter loppet meddelade Solvallas sportchef Markus Myron att han bjudit in Maven till Elitloppet. Nu är det upp till tränaren Jimmy Takter att ta sig en funderare över detta. Dessutom berättade Åbys sportchef Jon Walter Pedersen att han bjudit in Maven till Olympiatravet.

– Jag vet att jag sade att det inte skulle delas ut några wildcards innan Påsk, men det var helt omöjligt att hålla fingrarna i styr efter Mavens insats i dag. Nu har Jimmy lite tid på sig att fundera över om han vill gå ut i Lotterian eller Olympiatravet, sade Pedersen.

Mantorptränaren Oskar Svanberg ställde till med en skräll i klass I-finalen (V75-2) med sin urstarke Usain Henna. Oskar fick en bra resa i tredje par utvändigt, men ekipaget fick sedan tåga först i tredjespår sista 800. Ulf Ohlsson fick tredjespår fram till dödens med storfavoriten Ready To More, men var ändå den enda som kunde utmana över upploppet. Det blev stenhårt i mål och Reijo Liljendahls femåring var stor i nederlaget.
– Vi har ju pratat lite löst om Harper Hanovers lopp tidigare, men på sistone har ju hästen även blivit snabbare. I dag var det inte heller helt tomt i mål, utan han hade nog kunnat klara av ett ännu högre tempo hela vägen, kommenterade Oskar Svanberg, som kunde notera en segertid på 1.13,0a/2.140 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS