Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Meilink efter V86-skrällen: "Lite bättre än väntat"

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
28-oddsaren Reverend Wine med Anders Eriksson fångar in Marvelous och Örjan Kihlström med en rykande avslutning. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Reverend Wine är tillbaka med besked efter sitt tävlingsuppehåll. På Solvalla kom andra raka segern när femåringen storskrällde på V86 med Anders Eriksson i sulkyn.
– Jag har inte klockat upploppet, men han måste ha gått en demontid, säger tränaren Diederik Meilink. 

Publicerad:

Solvallatränaren Diederik Meilink fick in Pastor Stephen-sonen i träningen inför fjolårssäongen och valacken tog fyra segrar på sju starter under 2018. I vintras var Reverend Wine tvåa i ett klass I-försök på Axevalla, men under våren tappade femåringen sakta men säkert formen.
– Han var så sliten efter de där starterna, vi behandlade honom men han mådde inte bra. Så vi bestämde att att ställa av honom och bara låta honom vila. Hästägarna har haft ett stort tålamod och det är fantastiskt att ha sådana ägare bakom sig, säger Meilink.

Tävlingsuppehållet på sju månader gav precis den effekt som både tränaren och ägarna hoppas på. Reverend Wine var som en retad tiger i comebacken på Eskilstuna och knäckte motståndet trots ett tufft slutvarv i spåren. 
– Han gjorde en otroligt bra comeback och jag tror att folk missade det lite.

Bara en procent av V86-spelarna hade streckat Reverend Wine till gårdagens omgång, men det brydde sig hästen föga om. Anders Eriksson hittade femte utvändigt med rygg på favoriten Short In Cash, men följde inte med när tåget gick i tredjespår med varvet kvar. I sista sväng såg ekipaget ut att ha för långt fram till täthästarna och först med drygt 200 meter fick man fritt spelrum. Då bara small det till, och med en visslande snabb spurt avgjorde Reverend Wine lekande lätt. En läcker insats på 1.13,6a/2140 och kusken Anders Eriksson var imponerad över avslutningen.
– Det var länge sedan jag åkte så här snabbt över ett upplopp, konstaterade han i vinnarcirkeln.
Meilink:
– Jag har inte klockat upploppet, men han måste ha gått en demontid där. Han hade lite tur som fick luckan men sedan gick han riktigt bra. Jag var också överraskad att han vann och det behöver stämma på vägen om man ska vinna sådana lopp. Favoriterna var kanske lite sämre än väntat och han var kanske lite bättre än väntat. 

Reverend Wine inkasserade 60.000 kronor och med 456.400 kronor insprunget totalt står han bra till pengamässigt i Klass I.
– Han kommer hävda sig bra i vinter och jag tror att han kan duga på lördagar också. Vi får testa någon gång där, om det stämmer på vägen är han aldrig borta. 

För Diederik Meilink ser också fortsättningen spännande ut. Solvallatränaren har sin verksamhet vid Taxinge Slott utanför Nykvarn och Solvallatränaren tror på ett gott 2019.
– Det är fint att vara här på Taxinge Slott, jag har tagit över hela arrendet och hyr ut boxar själv. Anläggningen är bra och jag hoppas lyfta den ytterligare framöver.
– För ett par år sedan började jag om helt som tränare och jag fick då ett antal ettåringar att köra in, och några har jag fått behålla. De blir tre år nästa år och åtminstone fyra av dem ligger lite på plus. Det ser spännande ut, konstaterar Meilink.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS