Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander dansade disco...

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Ulf Ohlsson vann bakifrån med favoriten Disco Volante. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Gulddivisionsloppet Mälarpriset (V75-3) i Eskilstuna dominerades helt av Stefan Melander. Favoriten Disco Volante var allra vassast.

Publicerad:

Trots att Ulf Ohlsson hamnade i fjärde par utvändigt med storfavoriten Disco Volante (e. Scarlet Knight) räckte det enda fram. Men ekipaget var också gynnad av det tuffa utgångstempot.
– Vi satt där vi satt och hade ingen möjlighet att göra något drag. Så det är klart att det höga tempot var viktigt för oss. Sedan visste jag inte om Narold Vox skulle vara en bra rygg eller ej med tanke på att den hästen fick öppna rätt tufft. Men det blev perfekt, sade Ulf Ohlsson.

Örjan Kihlström var tvåa från dödens med Melanders Snowstorm Hanover, så det blev stor glädje i Tarzan-lägret.
– Nu blir det champagne i kväll, sade skötaren Jenny Gustafsson.

Det började med en jätteskräll i silverförsöket (V75-1) genom Ulf Stenströmer-tränade Flash Håleryd (e. Muscle Hill). Carl Johan Jepson gav åttaåringen en drömresa i tredje invändigt/vinnarhålet och hittade ut i slagläge halvvarvet från mål. Hästen var gynnad av det höga utgångstempot (1.12,0 första varvet) och avgjorde säkert sista biten. Det här var hästens första V75-seger sedan slutet av november 2015, då han segrade i E3 Revanschen i Örebro.
– Han kändes jättefin hela vägen och stred berömvärt. Det var svårt att tro på det här på förhand, men det är sådana här lopp hästen ska ha för att kunna vinna i dessa sammanhang, sade Jepson, som kunde notera segertiden till fina 1.12,9a/2140 meter.

Det fortsatte på skrällinjen i Diamantstoet (V75-2) när Kenneth Haugstad och I'm A Believer (e. Yield Boko) kunde spurta till seger från femte par utvändigt. Detta trots att Rapide Cash fick bestämma helt i ledningen.
– Det ska inte gå att vinna när de kör 1.19 första varvet i täten, sade tränaren Stefan P Pettersson, som fick hjälp av körande Haugstad:
– Jag har ju sett att hästen suttit fast på sistone och ville i dag ge henne chansen. Det var många trötta hästar i andraspår, men vi körde full gas sista 500.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS