Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander dominerade

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Greenshoe var överlägsen igen när han tog årets tredje raka seger. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Marcus Melander tog hem båda försöken i Earl Beal Jr. Memorial på Pocono Downs.

Publicerad:

Det började i första försöket genom Green Manalishi (e. Muscle Hill - Naga Morich S). Körande Tim Tetrick körde avvaktande i ryggar och hade sedan bästa spurtkrutet till upploppet. Ekipaget vann med en dryg längd på 1.09,7a/1609 meter och tjänade 12.500 dollar. Det här var årets första start, men i fjol segrade han i fem av tio starter och var bland annat tvåa i Peter Haugton Memorial. Han ägs av Anders Ström.

Den sistnämnde är även delägare i gårdagens andra försöksvinnare, Greenshoe (e. Father Patrick-Designed to Be). Hästen hade före den här starten segrat i försök och final i New Jersey Sire Stakes och var nu omutlig på nytt. För Brian Sears visade han sig överlägsen efter att ha plockats ut i dödens 900 kvar. Segertiden stannade vid 1.10,0a/1609 meter, men då såg det ut att finnas mycket krafter sparade. Vidare till finalen tog sig här även Per Engbloms tvåa  Osterc (e. Cantab Hall) och Åke Svanstedts trea Marseille (e. Muscle Hill). Finalen i Earl Beal Jr. Memorial avgörs den 29 juni med ett förstapris på 250.000 dollar.

På Harrah's Philadelphia i Chester fick Jenny Melander en tränarseger genom treårige Smooth Aceleration (e. Swan For All - Hernameissylvia). Från ledarryggen spurtade han till vinst med en längd för Eric Carlson på 1.13,5a/1609 meter. Förstapriset var 7.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS