Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander: "En ära för mig"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Marcus Melander. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Tävlingskarriären börjar närma sig sitt slut för Greenshoe. En karriär där Marcus Melander funnits med sedan första stund.
– Det är stort för mig att jag fått träna honom, säger han.

Publicerad:

Marcus Melander har haft Greenshoe (e. Father Patrick) i träning under hästens hela karriär. Men snart är det hela över. Greenshoe kommer att syndikeras och 2020 flyttas han till Hanover Shoe Farms för att bli avelshingst.
– Det är fantastiskt att se summan som han värderas till. Det är en ära och väldigt stort för mig att jag fått träna honom, säger Marcus Melander.

Vad gör honom till den tävlingshäst han är?
– Han har väldigt fin exteriör och har en fantastisk gång. Det är inte många hästar som har den fruktansvärda accelerationen som han har. Redan från första början visade han att han är en kanon.

Hur många gånger till får vi se honom på tävlingsbanan?
– Det kan nog bli fyra, fem lopp till. Men vi kommer att ta en start i taget.

Världsrekordet för treåriga hästar har Six Pack som sprungit 1.07,9a/1609 meter – en notering som Greenshoe spekuleras kunna hota nu under hösten.
– Han har både fart och kapacitet för att klara det. Men först och främst vill vi att han vinner alla lopp som han är med i.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.