Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander får in nyförvärv

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Cruzado dela Noches framfart under säsongen gör att Anders Ström, genom sitt bolag Courant AB, vill satsa mer på fyraåringar hos Stefan Melander.

Publicerad:

Den amerikanska duon Dice Man (S.J.'s Caviar-International Red), 263 078 kr med ett rekord på 1.10,5 samt Dominion Beach (Muscle Hill-Windylane Hanover), 1 473 105 kr, med ett rekord på 1.10,1 – men den snabbaste tidsnoteringen 1.09,7 är noterad i ett kvallopp – kommer nu efter treårssäsongen att flyttas till Melander.
– För stunden håller jag på att stuva om lite i Stall Courant. Med Cruzado dela Noche har vi haft en mycket bra säsong och ingen tränare hade kunnat göra det bättre med honom än vad "Tarzan" har gjort, därför vill jag prova fler blivande fyraåringar hos honom, berättar Ström.
Båda hästarna är anmälda till Euro Classic Trot-loppen: Kungapokalen och Sprintermästaren, samt också Grosser Preis von Deutschland, som ju vanns av just Cruzado dela Noche i oktober.
– Dice Man är under stark utveckling medan Dominion Beach visat hög kapacitet men var inte som bäst när han försökte i Hambletonian i somras.
Ytterligare en blivande fyraåring kommer att flyttas från USA till Sverige. Desert Runner (Muscle Massive-Slow Dance Hanover) som vunnit på 1.10,3 på tusenmetersbana och tjänat över 150 000 dollar delägs tillsammans med Knutsson Trotting och kommer att tränas av Reijo Liljendahl.
– Det är i samma region som de andra hästarna och min familj bor i närheten. Pappa gillar att följa med lite grand, så det känns som ett extra plus att ha hästarna där geografiskt, säger Anders Ström som själv är bosatt i London.
Noterbart är att Dominion Beach kommer från just Nancy Johansson, precis som Cruazdo dela Noche gjorde.
Tidigare under veckan stod det klart att även treårsstjärnan Disco Volante flyttas till Stefan Melander medan Lutfi Kolgjini tar över träningen för Bravo Navarone.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS