Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander fick guldnålen

Foto: Maria Holmén
Stefan Melander. Foto: Maria Holmén

Travtränarnas Riksförbund ­delade ut sin elfte guldnål och den här gången tilldelades den tränarvirtuosen, Stefan ”Tarzan” Melander.

Publicerad:

Han har vunnit 39 grupp 1-lopp, Elitloppet två gånger, Prix d’Amérique, Hambletonian och massor av storlopp runt om i världen.

– Jag hoppas att jag vinner 39 grupp I–lopp till, sen lägger jag av. Man är ju egentligen heltokig. Det är en konstig bransch det här, man går ofta och funderar på de hästar som det krånglar lite med, så går det bra och så spänner man om. Det är en konstig bransch, säger ”Tarzan” med ett brett leende.

– Jag höll ju på att fotografera en gång i tiden och i dag kan man skicka en bild över världen på en sekund. Men att träna häst går inte att fuska med och tid tar det.

Hederspriset delas inte ut årligen, utan när man har gjort något speciellt för att främja Sveriges A-tränare. Senast att ta emot nålen var Olle Goop, för fyra år sedan.

– I år är det Stefan som får det, framför allt för hans framgångar, där han visat att svensk professio­nell sport står sig i hela världen, säger TR:s generalsekreterare, Staffan Osterling i samband med överlämnandet.

Stefan Melander själv är mycket stolt över att sälla sig till det celebra sällskapet på elva legendarer.

– Det är en väldigt fin utmärkelse, jag får tacka så hemskt mycket. 

Nu väntar också en ny giv.

– Vi ska ändra lite taktik nu, försöka bli av med lite hästar och dra ned lite. Men det är ju nu vi ska satsa ännu hårdare, åtminstone ett par år, det är bara att stegra på. I alla fall i två år kommer det att bli kanon med en fin satsning för unghästar, treåringar. Är det någon gång man ska satsa på hästar så är det nu.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.