Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander flyttar – Bollnäs nästa anhalt

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Gunnar Melander säljer sin gård i ångermanländska Grubbe.
Ny adress blir Runemo Gård utanför Bollnäs.

Publicerad:

Han har haft många stjärnor i stallet under sina 54 år som Dannerotränare. Från Lapp Nils till Månprinsen A.M.
– Det känns som den som tar över gården i alla fall ska ha potential. Det är 13 boxar på gården och hästarna som stått här har vunnit över 1000 lopp. Jag bestämde mig att flytta i vintras då vi hade så enormt mycket snö. Inte en vinter till, säger Gunnar Melander och skrattar.

Det är förstås blandade känslor hos Melander att lämna sin gård i ångermanländska Grubbe efter så många år.
– Samtidigt som det ska bli skönt att flytta så känns det samtidigt också vemodigt. Men det är mycket jobb med en gård och jag är ju över 70 år nu. I vintras då vi hade så mycket snö var det tufft. Man kan nog säga att jag bestämde mig definitivt då även om jag har funderat på det ett tag.

Då han och sambon AnnaMaria Öberg besökte Runemo Gård utanför Bollnästravet fastnade man för anläggningen.
– Vi tyckte att det var jättebra. Jag kommer att ha ett stall med tio boxplatser så det känns helt perfekt. Vi kommer att bo i en lägenhet på gården så jag får inte längre till stallet än jag har haft nu. Dessutom har ju AnnaMaria sin verksamhet som silversmidesdesigner i Hälsingland så det blir en bra plats.

15 oktober är det tänkt att Gunnar Melander ska flytta in på Runemo Gård och bli Bollnästränare.
– Vi får se hur det går med försäljningen av gården. På fredag eller måndag kommer den ut på Hemnet, säger Gunnar Melander.

På onsdag kväll kommer stallets stjärna ut i Sven O Perssons Minne under V86-tävlingarna i Östersund.
– Han känns väldigt fin i träningen. Han har gjort fina lopp på slutet utan att vinna. Kommer vi bara till bra på onsdag så kommer vi att ge dem en match, säger Gunnar Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS