Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander ger lugnande formbesked om Nuncio

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Nuncio kommer inte att starta på Romme till helgen. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Stefan Melanders världsstjärna kommer inte att starta på Romme till helgen. Att Nuncios form skulle ha spelat in i beslutet viftar tränaren bort. – Hade det varit dags att anmäla till Olympiatravet i dag så hade jag gjort det, säger Melander. 

Publicerad:

Det är stallkamraten Volstead (e. Cantab Hall) som är orsaken till att Nuncio (e. Andover Hall) inte kommer starta i det tilltänkta guldloppet på Romme till helgen, vilket trav365 var först med att berätta. Loppet är en deltävling till Olympiatravet där vinnaren blir garanterad en plats i finalen. 
– Jag blev lite brydd för jag tänkte ju försöka få Volstead till en final i Olympiatravet och det är hårtom platserna där. Om Nuncio hade gått ut i samma lopp så tror jag att Volstead hade fått svårt att slå honom. Nu blev det ett väldigt tufft lopp ändå, men jag tror att Volstead kan vinna, säger Melander till Travronden. 
Nuncio har redan fått ett wild card till Olympiatravet efter andraplatsen bakom Kadett C.D. på Solvalla 1 april – en andraplats överraskade många. 
– Nuncio är en sådan som har många synpunkter på hur han sett ut. Det som överraskar mig lite är att han alltid har sett ut så och det har inte ändrats speciellt mycket tycker jag. 
Så, formen på Nuncio har ingenting med beslutet att inte starta på Romme att göra?
– Nej, du hör vad jag säger. 
Vad säger du själv om det senaste loppet?
– Jag var otroligt nöjd med hästen, andra var det inte. Han fick ett perfekt lopp och det kommer att flytta fram formen och han har känts jättefint hemma efter det. Han hann helt enkelt inte ikapp Kadett C.D. för att han hade otroligt långt fram 400 kvar. Då kan man inte bli bättre än tvåa och det blev han. 
Är planen fortfarande att starta Nuncio i Olympiatravet?
– Absolut, det är meningen att han ska starta där. Eller, absolut säger jag inte, det är fortfarande träningsrapporterna som bestämmer. Hade det varit dags att anmäla i dag så hade jag gjort det. 
Blir det något lopp innan dess?
– Jag har faktiskt inte hunnit titta på det än, vi får se. Han går ju framåt för varje lopp han får nu och det är inte till Olympiatravet han ska vara som bäst. Blir han tvåa, trea, fyra eller femma där så får jag acceptera det. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS