Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander-seger i Ina Scots Ära: "Gjorde loppet själv"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Zack's Zoomer och Örjan Kihlström. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Örjan Kihlström förvaltade sitt förnyade förtroende på allra bästa sätt.

Publicerad:

Det var comeback för Örjan Kihlström, åtminstone vad gäller styrningar bakom Stefan Melanders hästar. Inte ens spår åtta kunde hindra kusken och Zack’s Zoomer (e. Deweycheatumnhowe) till succé i Ina Scots Ära.
Efter en utdragen spetsstrid mot Christoffer Eriksson och Calle Crown satt Zack’s Zoomer i ledningen. Därifrån kunde Stefan Melanders fyraåring vinna knappt men säkert före nyss nämnda Calle Crown som fick luckan på upploppet.
– Det är en jättefin häst. Han klev i väg bra från start och sedan gjorde han loppet själv. Han visade i starten innan att han tål att springa på i hårt tempo, sade Kihlström i vinnarcirkeln.
Klockan visade 1.12,4a/2140 meter när USA-importen tog andra raka segern. Den här gången var den värd 300 000 kronor.

"Tvungen att släppa ut honom"

Segermarginalen blev inte stor då Calle Crown närmade sig rejält den sista biten.
– Det är klart att det fanns en risk att han hade spurtkrut kvar, och det hade han ju, men jag hade inte mycket att välja på. Jag såg att Per (Lennartsson, bakom Hazard Boko) hade bra fart där ute, så jag var tvungen att släppa ut honom.
Hazard Boko fick nöja sig med tredjeplatsen samtidigt som favoriten Lucifer Lane spurtade in som fyra.
Zack’s Zoomer har därmed vunnit två av sina fyra starter på svensk mark.
– Han visade ju nu att han redan är bra, sedan är det omöjligt att säga hur mycket de utvecklas. Det är en fin häst, det är det ingen tvekan om.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS