Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander slog till med en trippel

Foto: STALLTZ
Jenny Melander går mot en strålande säsong "over there". Foto: STALLTZ

Jenny Melander hade en stor kväll på andra sidan Atlanten natten till onsdag svensk tid. På Yonkers Raceway blev det en dubbel med Ameliosi och Golden Son - dessutom vann Hilarious Hero på Pocono Downs. 

Publicerad:

På Yonkers Raceway låg fokus på den andra försöksomgången inom YR/SOA Trot Series och mycket skulle handla om Jenny Melander som vann två av loppen. 

Fyraåriga stoet Ameliosi (e. Explosive Matter) tog årets första seger och kunde räkna in 12.500 dollar efter triumfen i sitt försök. Jason Bartlett styrde till tidig ledning och efter en snabb avslutning höll Ameliosi undan till knapp seger på 1.13.0a/1.609 meter.

Så sent som förra veckan vann Golden Son (e. Majestic Son) i den första försöksomgången inom YR/SOA Trot Series. Och nu var det dags igen för den fyraåriga valacken. Från spår två bakom bilen spetsade Golde Son med Bartlett i sulkyn enkelt, och lika lätt blev segern med två längder till närmaste konkurrent i mål. Tiden 1.12,5a/1.609 meter och förstapriset 12.500 dollar. 

I ett annat försök slutade Ontheroad de Vie trea på 1.13,1a/1.609 meter. Finalen i serien går om två veckor den 26 april och förstapriset är 27.500 dollar.

Som inte det räckte tog Hilarious Hero (e. Deweycheatumnhowe) sin andra seger på andra starten för Stall Melander, på Pocono Downs i Pennsylvania. Fyraåringen vann ett försök i "The Bobby Weiss Series" tillsammans med Matt Kakaley och kunde inkassera 7.500 dollar. Hilarious Hero öppnade snabbt bakom bilen från bricka 8 och nådde spets i första sväng. Därifrån släppte han inte förbi sig någon och höll undan med hals marginal, på 1.12,5a/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.