Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander tog snygg dubbel

Foto: stalltz.se
Marcus Melander håller till på Continental Farms med familjen och går en spännande säsong till mötes "over there". Foto: stalltz.se

Marcus Melander hade en lyckad fredag i USA och tog tränarsegrar med två lovande treåringar. På Meadowlands slog Enterprise till på en topptid och Harrah's Philadelphia vann High Glider efter en mersmakande insats. 

Publicerad:

Det började på eftermiddagen på Harrah's Philadelphia med High Glider (e. Yankee Glide) som tog karriärens första seger i andra starten. Tim Tetrick i sulkyn lämnade vinnarhålet för täten med varvet kvar och trots tuff press i sista sväng kunde High Glider enkelt dra undan över upploppet till seger med tre längder. Segertiden 1.13,2 på den engelska milen och förstapriset var 6.000 dollar. 

På kvällen var det så dags för tävlingar på Meadowlands där treårige hingsten Enterprise (e. Chapter Seven) avverkade sin årsdebut på allra bästa sätt. Tim Tetrick sände Enterprise till ledningen från spår fem och drog sedan i ett hårt och jämnt tempo hela vägen. I en snabb avslutning stegade Enterprise undan på lätta ben och gick i mål på fina 1.11.1a/1.609 meter. Den treårige hingsten som ägs av Stall Courant fick 5.500 dollar för segern och han är obesegrad efter två starter i karriären. 

Noterbart från kvällen på Meadowlands var att Tuonoblu Rex gjorde en spännande USA-debut. Den italienskfödde femåringen var tidigare i träning hos Paul Hagoort och syntes på nordisk mark för två år sedan när han vann Ulf Thoresens Minneslopp. Nu är Cantab Hall-sonen hos Julie Miller och det blev seger direkt på 1.09,7a/1.609 meter sedan Tuonoblu Rex speedat ned Crazy Wow sista biten. Löftet ser ut att ha mycket att hämta i staterna framöver och han är anmäld till bland annat AJ Cutler Memorial tillika Elitloppet Playoff den sjätte maj. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS