Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melanders stjärnparad

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Greenshoe fortsätter att visa härliga takter i treåringsloppen i USA. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Marcus Melanders båda stjärnor levererade igen i natt i USA.

Publicerad:

Hambletonian-tvåan Greenshoe (e. Father Patrick-Designed to Be) kom till start på The Red Mile med seger i Zweig Memorial Trot samt försök och finalvinst i Kentucky Sire Stakes i bagaget. Den här gången handlade det om en division i Bluegrass Series med nästan 100.000 dollar i samlad prissumma. Det löste treåringen genom att efter en resa som trea på innerspår blåsa till spets på några få steg och vinna väldigt enkelt på 1.08,2a/1609 meter för Brian Sears. Segertiden är den näst snabbaste någonsin av en treåring. Bara Åke Svanstedts Six Pack har noterat en bättre tid med sina 1.07.9a från finalen i Kentucky Futurity 2018. Melanderds Gimpanzee gjorde det bra som tvåa, dock utan chans att hota vinnaren.

Det blev Marcus Melander även i det andra Bluegrass Series-loppet för treåriga hingstar och valacker. Med Green Manalishi (e. Muscle Hill - Naga Morich) knäckte Tim Tetrick Åke Svanstedts ledare Marseille från dödens på 1.08,9/1.609 meter. Hästen kommer närmast från seger i Canadian Trotting Classic och får i nästa start möta stallkompisen Greenshoe i Kentucky Futurity.

Åke Svanstedt segrade knappt i Bluegrass Series för treåriga stron tillsammans med Beautiful Sin (e. Muscle Hill - Sina). Här var den samlade prissumman hela 109.500 dollar och segertiden skrevs till vassa 1.08.9a/1609 meter. Det var Per Engbloms Asiago som kämpades ner kort före mållinjen. Det här var hästens första seger hittills i år.

Åke Svanstedt fick även en tränarseger på Harrah's Philadelphia i Chester. I John Simpson Memorial ($30.000) för treåriga hingstar och valacker avgjorde Cavill Hanover (e. Muscle Mass-Cr Calendar Girl) från vinnarhålet och via open stretch för George Brennan. Segertiden blev 1.11,3a/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS