Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melanders superseger

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Super Ariel spurtade hem Sto-SM för Micael Melander. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

En härlig glädje och en segergest som vi sent kommer att glömma. Micael Melander tog sin största varmblodsseger hittills med Kenneth Häggström-tränade Super Ariel.

Publicerad:

Solänget har bara fyra proffstränare, en av dessa är Kenneth Häggström. Han anlitade Dannerokusken Micael Melander bakom Super Ariel (e. Super Arnie) i Sto-SM och det hela slutade med succé. Micke fick sin drömposition i rygg på ledande Nancy America och avgjorde väldigt enkelt via open stretch.
– Det kändes väldigt bra inför upploppet då jag hade tussarna kvar och vet hur snabbt Super Ariel kan avsluta. Det här är kanske inte min största seger känslomässigt, men då det gäller prispengar är det så, berättade Melander, som gjorde en annorlunda segergest över mållinjen.

Han klappade händerna högt uppe i luften med tömmarna. På stallbacken skrek och jublade även Kenneth Häggström.
– Det här är helt otroligt, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Micke körde som en gud och Super Ariel var fantastiskt bra. Det här är det största jag varit med om inom travet.

Super Ariel segrade på 1.12,1a/2140 meter och förstapriset var 500.000 kronor. Micke vann med henne även under Elitloppshelgen på Solvalla 2015 och har faktiskt SM-guld sedan tidigare, närmare bestämt tre till antalet. Han vann stora Kallblods-SM med Stellbarr tre gånger (1990, 1991 och 1993).

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS