Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melanders två första USA-segrar

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Mattias Melander fick luckan efter en invändig resa och tog andra segern på Freehold med Wygant Express. Foto: MICKE GUSTAFSSON
En belåten Mattias Melander efter sina två första segrar i USA. Foto: MICKE GUSTAFSSON
Med 13--årige Captain Primeau ordnade Mattias Melander sin allra första seger i USA. Foto: MICKE GUSTAFSSON
Mattias Melander fick luckan efter en invändig resa och tog andra segern på Freehold med Wygant Express. Foto: MICKE GUSTAFSSON

FREEHOLD.
Mattias Melander vann sina två första lopp i USA under fredagseftermiddagen på Freehold Raceway i New Jersey.

Publicerad:

Mattias är yngre bror till Markus M Melander och jobbar på familjens egen gård i New Jersey. Första segern som kusk kom alltså i dag på 800-metersbanan Freehold Raceway och detta med 13-årige slitaren Captain Primeau (e. Enjoy Lavec). Hästen tränas av Jimmy Takters hovslagare Conny Svensson och placerades i spets på direkten av Mattias i dagens andra lopp. Efter lite körning genom första svängen fick Captain Primeau bestämma farten själv där framme och vann mycket enkelt med fyra längder på 1.15,1a/1.609 meter. Hästen tog sin andra seger för året i den 14:e starten (!) och är nu uppe i hela 45 vinster hittills i karriären. Förstapriset var den här gången 1.300 dollar.

Även den andra styrningen för den här tävlingsdagen förvaltades på bästa sätt. Mattias gav Markus Melander-tränade Wygant Princess (e. Conway Hall) en fin smygresa i vinnarhålet/tredje invändigt. Luckan kom invändigt sista biten och segertiden skrevs till 1.14,5a/1.609 meter. Förstapriset var 2.550 dollar och det handlade om första segern för året för det sexåriga stoet.
Mattias lämnade Freeholds vinnarcirkel med ett stort leende trots att det öst ner regn under större delen av tävlingsdagen.
 – När jag nu tog min första seger var det lika bra att ordna ytterligare en!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS