Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mellby Viking efter duell

Foto: ALN
Mellby Viking vann Orebro Intn'l för Jorma Kontio. Foto: ALN

Trots ett tävlingsuppehåll sedan i augusti kunde Timo Nurmos-tränade Mellby Viking vinna storloppet Orebro Intn'l (V75-7) för Jorma Kontio.

Publicerad:

Efter en ganska tråkig V75-omgång med enbart spetsvinnare blev det ett väldigt roligt Orebro Intn'l. Johnny Takter valde att försvara spets i omgångar när han väl kom till täten med Tack Wee. Första 2.000 öppnades efter 14,3 och i det läget hade Björn Goop redan attackerat först i tredjespår bakom Reckless (sjätte utvändigt) för att få Mellby Viking (sjunde ytter) och Alfas da Vinci (åttonde ytter) med sig i ryggen. Tack Wee galopperade för press och in i sista kurvan var Reckless först. Mellby Viking kunde dock ganska snabbt koppla greppet medan Alfas da Vinci inte förmådde utmana. Däremot kämpade Reckless berömvärt och var inte långt efter vinnande Mellby Viking i mål.
– Jag kände att hästen var bra i ordning i träningen, men sedan vet man ju inte hur bra motståndarna är för dagen och hur loppet blir kört. Men nu blev allt perfekt, sade Timo Nurmos.

Segertiden blev 1.13,4/3.180 meter, en tangering av bästa tiden i loppet. On Hold klarade samma notering förra året. För Jorma Kontio handlade det om första V75-segern sedan i november. Han hade kört 65 raka V75-lopp utan seger i Sverige innan den äntligen kom bakom Mellby Viking. Lämpligt också då det var hela 400.000 kronor i förstapris. Trea i loppet slutade skrällen Coco de Vie.
– Mellby Viking kändes fin redan i värmningen och var stark och bra i loppet, kommenterade Jorma och fick hjälp av Timo:

– Nästa start för Mellby Viking blir nog Harper Hanovers lopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS