Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mer pengar i Unionstravet

Foto: JEANNIE KARLSSON
B.B.S.Sugarlight är en av de hästar som kan gynnas av den höjning av prispengar som sker på Momarken. Foto: JEANNIE KARLSSON

Unionstravet på Momarken i mars firar tioårsjubileum. Det uppmärksammar banan och norsk travsport genom att höja prissummorna i samtliga de sju V75-loppen samt bjuda på en kurvvänligare oval!

Publicerad:

Svängarna på Momarken har tidigare varit omdiskuterade. Nu har banan fått en uppgradering av dessa som mer är anpassade till moderna förhållanden. Travronden har tidigare skrivit om att Olympiatravsvinnaren B.B.S.Sugarlight siktar på Steinlagers Äreslopp under den här dagen på Momarken (18 mars). Det blir också det högt doterade loppet med 250.000 norska kronor i förstapris. I övrigt är det fyra V75-lopp med 125.000 i första samt två med 150.000 norska kronor. Ett av de sistnämnda är Östfoldpokalen för kallblod.

Då det gäller kallblod har DNT även bestämt att höja tre andra större löpningar under 2017. Det handlar om Almsvartens Äreslopp under Oslo Grand Prix-helgen den 12 juni (från 200.000 till 300.000) och Spenters Äreslopp för treåringar samma dag (från 100.000 till 200.000). Veikler Balder Cup-finalen på Leangen under Midsommarhelgen får också en höjning till 200.000 norska kronor i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS