Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Midsommar med stjärnglans i Rättvik

Foto: TR Bild
Conrads Rödluva och Milligan's School förgyller Rättviks midsommartävlingar. Foto: TR Bild

Midsommartravet är en djupt rotad tradition i Rättvik. På lördag lockar dalabanan på nytt med försök till Breeders Crown och i dem dyker flera kulltoppar upp.

Publicerad:

En av dem är fyraåriga Conrads Rödluva som var tvåa i Drottning Silvias Pokal i sin senaste start. Fuxan vann ett Breeders Crown-lopp på Örebrotravet i våras och jagar nu ännu en seger i löpningsserien. För motståndet på söndag står bland andra femman från ovan nämnda pokalfinal, Racing Brodda.

16 hästar anmäldes till de jämnåriga hingstarna och valackernas uppgörelse och bland de som fick plats utmärker sig tre jänkare från Stefan Melanders stall: Brothers N.Arms, Evaluate och Thrust Control. Trion var finalister i Kungapokalen och i Rättvik ställs de mot hästar som Forfantone Am och den finske kriterievinnaren Lewis Ale.

På programmet står även tre Breeders Crown-lopp för treåriga hästar samt anrika Midsommarloppet. Där tar Stefan Melander ut Milligan's School som kommer från seger i Jämtlands Stora Pris. Då var Ulf Eriksson avstängd, men i Rättvik återförenas radarparet.

Startlistorna till tävlingarna blir färdiga på måndagseftermiddagen.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS