Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonär till Lönn

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
American Idol har bytt tränare till Thomas Lönn. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Bollnästränaren Thomas Lönn har fått in en miljonär och tidigare unghästtopp i sitt proffsstall.

Publicerad:

Det är numera åttaårige American Idol (e. Dream Vacation) som efter drygt fem år hos Halmstadtränaren Carl-Otto Göransson nu flyttats till Thomas Lönn. American Idol var en tidig häst i Svante Båths regi och vann redan i sin andra start som tvååring ASVT Trottex Auktionslopp på Solvalla. Han slutade även bland annat sexa efter galopp i Svampen. Året efter var segern i finalen av Norrlands 3-åringselit det klart största och bjöd på 300.000 kronor i förstapris.

Efter treåringssäsongen kom det att dröja drygt ett år innan nästa start, som gjordes i Carl-Otto Göranssons regi. American Idol radade under vintern och våren 2013-1014 därefter upp fem raka vinster, men därefter har det bara blivit ytterligare en seger. Återstår att se om Thomas Lönn kan få nytt liv i Dream Vacation-valacken. Så här långt har det blivit elva segrar och 1.054.599 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS