Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonhäst till Liljendahl

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Reijo Liljendahl. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Som tvååring tävlande han framgångsrikt i Pennsylvania Sire Stakes för Marcus Melander. Nu flyttas treåringen till Sverige och Reijo Liljendahl.

Publicerad:

Solvallatränaren Reijo Liljendahl har fått in en spännande häst i träning. Den treårige hingsten Demon Onthe Hill (e. Muscle Hill – Sabrina Hall) inledde karriären hos Marcus Melander i USA där han tog fyra segrar på 14 starter och tävlade framgångsrikt i Pennsylvania Sire Stakes som tvååring. En säsong som slutade med drygt 1,3 miljoner kronor intjänat. Nu flyttas han till Sverige och Julmyra.

Hästen, som ägs av Jan Spåls Inv AB & Anders Spåls Inv AB, har inte varit lika framträdande som treåring där det blivit en seger på fem starter och motsvarande drygt 145.000 kronor in på kontot.

Demon Onthe Hill är helbror med Den Of Warlock. Liljendahls nyförvärv köptes på auktionen i Harrisburg 2017 för 125.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS