Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Milligan's School då Readly Express föll

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Frågan många ställde sig inför Sundsvall Open Trot var inte om Readly Express skulle vinna – utan med hur mycket.
Svaret blev dunderskräll – Stefan Melanders Milligan's School vann tillsammans med Ulf Eriksson.

Publicerad:

Sundsvall Open Trot, Bergsåkers miljonlopp, såg på förhand ut att vara Readly Express lopp. Revanschen för förlusten i Åby Stora Pris kom däremot inte denna lördag, Readly Express var inte som bäst för dagen och slutade till slut femma efter en resa i andra utvändigt, i rygg på Heavy Sound.

Istället var det Milligan's School som lyckades sätta nosen först tillsammans med Ulf Eriksson. Duon satt i rygg på ledande Pastore Bob och när utvändige Heavy Sound tröttnade i början av upploppet kom luckan som på beställning. Segern blev till slut säker och över mållinjen bjöd Ulf Eriksson på en rejäl segergest.
– Det kan inte lösa sig på bättre sätt. Jag förstod redan innan att det skulle bli otroligt svårt att vinna loppet om vi inte kom ner på innerspår, så det var prio ett från start. Sedan när Peter Ingves svarade ledningen så kändes det riktigt bra, sade Ulf Eriksson efter loppet.

Segertiden skrevs till 1.10,1/2.140 meter – bara två tiondelar från Readly Express tidigare världsrekord.
– Hästen har tackat och tagit emot för varje lopp och för varje ändring vi har gjort. Jag kan inte nog hylla Stefan Melander som håller hästen i fantastiskt skick, fräsch och fin alltså, sade Ulf Eriksson som samtidigt kunde konstatera att han vunnit sitt största lopp så här långt i karriären.

– Så pass länge har jag hållit på med det här med trav, att jag förstod att Readly Express skulle behöva en något sämre dag, samtidigt som min häst behövde vara absolut på topp, för att vi skulle vinna. Nu överträffade hästen nästan sig själv och såg till så att vi vann. Det är det största jag har vunnit, bättre kan det inte bli alltså.

Lundström: "Tacksam"

Hästens skötare är Stefan Melanders livskamrat Catarina Lundström.
– Han har verkligen hittat formen, det är helt fantastiskt det här. Han började inte året så bra, men det är väldigt härligt att han kommit igång och nu svarar han för fina lopp mest varje gång. Han är väldigt tacksam att ha att göra med, sade Lundström.

Vinsten var värd en miljon kronor.

Tvåa i loppet slutade Sorbet efter vass avslutning, trea slutade den i spets springandes Pastore Bob.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.