Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Milligan's School vann Jämtlands Stora Pris

Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild
Milligan's School och Catarina Lundström. Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild

Sesam öppnade sig i sista sväng. Då spurtade Milligan's School hem ännu en storseger på norrländsk mark.
– Han fick ett perfekt lopp, men det ska ju göras också, jublade skötaren Catarina Lundström.

Publicerad:

Ledning från start till mål. Det var Carl Johan Jepsons taktik när han satt upp bakom Milligan's School (e. Yankee Glide) för första gången, men den planen fick skrotas per omgående.

Milligan's School var nämligen chanslös att svara fältets andra elitloppsdeltagare, Double Exposure, som tog sig till tät på bara några steg. I stället för spets fick Jepson ryggen på ledaren och därifrån fick han se Robert Bergh köra fram till dödens med Mindyourvalue W.F.

En position som Bergh sedan försvarade när Jorma Kontio ville dit med Volnik du Kras. Tempot skärptes betänktligt i den sekvensen och första varvet klockades till 1.10,9.

Kontio fick backa och i stället skickades en annan italiensk häst fram i spåren. Voltaire Gifont svarade för en mäktig sista bortre långsida och tog sig raskt fram till dödens. Där gav Pietro Gubellini nästa tryckare till Double Exposure samtidigt som fältet splittrades. Till Carl Johan Jepsons stora lycka.

Han valde att stanna kvar på innerspår genom slutkurvan och vid upploppets början fanns det gott om plats för att vrida ut Milligan's School. Då såg Double Exposure fortsatt morskt ut i ledningen, men undan för undan fick Milligan's School upp farten.

Hans patenterade speed avgjorde årets upplaga av Jämtlands Stora Pris – och gav Jepson ännu en storloppsseger.
– Det här är topp fem för mig, sade Jepson i vinnarcirkeln.
– Jag hade tänkt att försöka försvara ledningen, men det gick inte. Han var lite för pigg bakom startbilen och slappnade aldrig av riktigt. Det var chanslöst direkt, så vi fick ta en bra rygg och köra på chans i stället.

Något som alltså visade sig vara vinstgivande.
– Jag sade till Örjan efteråt att det nog var tur att jag inte kunde hålla upp. Det blev ju ryckigt kört och det gynnade mig som fick smyga i draget.

Milligan's School, som tränas av Stefan Melander, vann Sundsvall Open Trot i fjol på ett liknande vis och skötaren Catarina Lundström var minst lika glad den här gången.
– Det är kanonroligt. Han är en toppenhäst. Han fick ett perfekt lopp i dag, men det ska ju göras också, sade Lundström efteråt.

Segern var värd 700.000 kronor och togs på tiden 1.11 blankt över 2.140 meter. Double Exposure höll tappert till andraplatsen närmast före Queer Fish som var trea i mål.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS