Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Milstolpe för Leo – tog sin 100:e seger för året

Foto: Girlpower HB/TR Bild
Emilia Leo tog sin hundrade årsseger på fredagen. Foto: Girlpower HB/TR Bild

Emilia Leo nådde en milstolpe under fredagens tävlingar på Romme. Segern med kallblodet Myrs Sol var nämligen hennes 100:e för året.
– Jag har försökt att inte tänka på det så mycket, men det var kul att jag klarade det, sade Leo i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Emilia Leo fick till en perfekt start med Myrs Sol och ledde sedan varje meter av kvällens andra lopp på Romme. Det var första gången som Leo nådde milstolpen 100 segrar under en och samma säsong.
– Det känns jättebra. När det började att närma sig ville jag ju gärna klara det och det gjorde jag med lite marginal, sade jubilaren efteråt.

Leo behövde sedan inte vänta på årsseger nummer 101. Den kom redan i loppet därpå med ett annat kallblod, fast i en annan discplin. Montéspecialisten Wilda Fille vann för nionde gången under 2019 och samtliga segrar har tagits med Leo på ryggen.

Tre lopp senare var det dags igen. Då vann Leo med Roadscanner och även den gången i sadeln.

Närmar sig åtta miljoner

Emilia Leo fick sitt stora genombrott i fjol då hon vann 84 lopp och körde in nästan 5,5 miljoner kronor. Fina siffror som dock bleknar i jämförelse med årets facit. Med en månad kvar att tävla har Leo alltså 102 segrar och därtill nästan åtta miljoner inkörda kronor.

51 av segrarna är tagna i monté – en disciplin som Leo dominerat i år. Hon leder den svenska montéligan i överlägsen stil och ståtar med en segerprocent på 39,5 i sadeln.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS