Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Minneslopp flyttas fram

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Sören Eriksson avslutade sin aktiva kuskkarriär efter 2016. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Gävletravet väljer att flytta fram två av sina minneslopp nästkommande torsdag till oktober istället.

Publicerad:

På skärtorsdagen den 9 april kör Gävletravet kvällstävlingar med en extra V75-omgång. Både Sören Eriksson och Lars Axelsson hade minneslopp inplanerade, men nu blir det inte så. De båda aktuella varmblodsloppen körs enligt grundpropositionen, men utan att Sören eller Lars finns med i bilden. De kommer istället att få nya minneslopp i samband med V75-tävlingsdagen den 17 oktober.
– Det känns inte värdigt att köra Lars Axelsson och Sören Erikssons minneslopp utan någon publik. Därför väljer vi att flytta de här loppen till vår STL-dag 17 oktober, då vi förhoppningsvis tävlar som vanligt med publik och med Lars och Sören på plats vid segerceremonierna, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson.

Det största loppet den 9 april är Påskägget, som i år körs för enbart treåriga och äldre ston med lägst 120.001 kronor på kontot. Tilläggsgränserna går vid 420.001 och 1.000.001 kronor. Loppet avgörs över 2640 meter och med ett förstapris på 150.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.