Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Minnestads Dubai skadad

Foto: Hanold/ALN
Minnestads Dubai och Mattias Djuse. Foto: Hanold/ALN

Inför finalen av Sommartraven andades Mattias Djuse optimism med sin Minnestads Dubai. Efteråt tvingades tränaren konstatera att hästen skadat sig och därmed är det också färdigtävlat för i år.

Publicerad:

När Mattias Djuse skulle lasta av Minnestads Dubai (e. Ready Cash) efter tävlingarna på Rättviktravet i lördags kunde Solvallatränaren konstatera att fyraåringen var halt på vänster framben. Efter ett veterinärbesök stod det klart att säsongen är över för Djuses lovande fyraåring, vilket Trav365 var först med att berätta.  

– Han blev halt efter starten i lördags och har blivit tjock i ett ben. Veterinären säger att det beror på något slags trauma. Han kommer inte komma till start på den här sidan årsskiftet, utan är tidigast tillbaka våren 2017. Det känns jäkligt tråkigt, säger Mattias Djuse. 
Finalen av Sommartravet blev dramatisk. Redan i första sväng hamnade Mattias Djuse i en duell med Conrad Lugauer och hans häst Sahara One. Det hela slutade med att Minnestads Dubai galopperade i första sväng. Djuse lyckades däremot ställa Minnestads Dubai i trav igen och hamnade snabbt utvändigt om ledande Sahara One. Djuses häst kunde däremot inte blanda sig i segerstriden och slutade oplacerad.
– Jag vet inte vad det är som har hänt, men det är troligt att det hände något när vi blev påkörda. Han galopperade och kanske var det så att hästen trampade snett och slog sig, säger Djuse. 
Hur kändes han i loppet?
– Han blev lite rullig till slut. 
Vad händer nu?
– Vi kommer få följa upp skadan de närmsta veckorna, men det är som sagt inte aktuellt med start än på länge. 
Minnestads Dubai har tjänat 282 000 kronor på karriärens nio starter, av vilka han har vunnit fem.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS