Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mister F Daag hade uppvisning

Foto: HESTEGUIDEN/TR BILD
Mister F Daag lekte hem fyraåringseliten på Bjerke tillsammans med Robin Bakker. Foto: HESTEGUIDEN/TR BILD

Mister F Daag visade klassen i fyraåringseliten på Bjerke. Trots dödens hela vägen lekte tysken hem segern i läcker stil på 1.10,9a/1609 meter. 

Publicerad:

Paul Hagoorts Mister F Daag (e. Conway Hall) går från klarhet till klarhet. I fjol vann han tyska derbyt med lätthet och efter en snygg dödenskross på Charlottenlund i maj tog hingsten en ny skalp på Bjerke under söndagen. 

Fyraåringseliten med 200.000 norska kronor lockade ett litet men naggande gott fält. Björn Goop med Frode Hamre-träningen Samo Different Day vann enkelt spetsstriden och fick genast Mister F Daag utvändigt om sig. Tysken hade i sin tur Zelig Kronos och Missle Hill med sig i släptåg i andraspår.
– Han gillar inte att gå bakifrån och han är stark nog att gå i dödens, så jag nöjde mig med den positionen, berättade Robin Bakker efteråt om taktiken.

Samo Different Day öppnade första 500 meterna på 1.09,1 och varvet gick på 1.10,6. Positionerna var oförändrade in mot slutsvängen när Mister F Daag började känna på ledaren ordentligt. In mot upploppet var greppet kopplat och i läcker stil seglade kanonen undan till en lätt seger med krafter kvar på 1.10,9a/1609 meter. 
– Det var en riktigt bra prestation och han vann enkelt, sa Bakker i vinnarcirkeln. 

Patent Leather med Frode Hamre i sulkyn hittade ut från rygg ledaren in mot upploppet när Zelig Kronos galopperade och spurtade bra till andraplatsen. Daniel Redéns Missle Hill spurtade bra som trea sedan Örjan Kihlström satt in slutstöten in mot upploppet. 

I övrigt på V75

Anders Lundström Woldens Captain Morgan (e. S.J.'s Caviar) blev svaret i stayerloppet (V75-1) med 200.000 till vinnaren. Åsbjörn Tengsareid gav femåringen en resa i tredje par invändigt och hittade ut i andraspår i slutsvängen. Ekipaget såg ut att bli stört av Bear Hope som galopperade framför med 300 meter till mål, men Captain Morgan växlade snabbt upp på nytt och dansken avgjorde mycket enkelt över upploppet till seger på 1.15,5/3140 meter. 
Soros Kronos som fick fritt från femte invändigt tog hand om andraplatsen med Hans Christian Holm före N.Y.Coeur de Soleil som stod för en stark slutrunda.

Alessandro Gocciadoros Zalie Gar (e. Varenne) glänste vid Fyraåringseliten på Solvalla senast och söndagens klass I-försök (V75-3) skulle visa sig bli en munsbit för fyraåringen. Rene Legati rundade fram till dödens i ett tidigt skede och pressade sig till ledningen i slutsvängen, för att sticka undan till en överlägsen seger på 1.12,3a/2100 meter. 
– Det är en fantastiskt bra häst och hon vann väldigt enkelt. Hon är som att köra en Lamborghini, det är bara gasa, sa Rene Legati i vinnarcirkeln.

Jeroen W. Engwerdas Gina Schermer (e. Varenne) övertygade i ett stolopp med 200.000 kronor till vinnaren. Rick Ebbinge vid tömmarna laddade från spår sex bakom bilen och flög till spets samtidigt som flera tuffa konkurrenter (Viscarda Jet, Ultra Bright, Umaticaya) galopperade bort sig. Ebbinge fick sedan bestämma tempot och i en snabb avslutning gick Gina Schermer undan enkelt på 1.11,8a/1609 meter, före Shadow Gar som höll bra i dödens och trean Normandie Royal. 
– Jag var lite överraskad att hon öppnade så snabbt och jag hade allt under kontroll över upploppet, sa holländaren Ebbinge på svenska i TV4 efteråt.

I övrigt på Bjerke

Gaute Luras Deep Sea Candy (e. Offshore Dream) spårade hela vägen i Support Justice Äreslöp för norskfödda treåringar. Svein Ove Wassberg skickade stoet till spets och trots ett tufft utgångstempo höll ekipaget undan säkert före tappre Partyman i dödens på tiden 1.14,6a/2100 meter. Det innebar Deep Sea Candys tredje seger i karriärens fjärde start och belöningen var 300.000 norska kronor.

Franck Leblancs Be Mine de Houlle (e. Scipion du Goutier) fick ge sig i monteéliten på Solvalla senast men tog en liten revanch på Bjerke med en fin insats. Marie Bacsich i sadeln tryckte sig till täten in mot slutsvängen och Be Mine de Houlle drog undan till seger på 1.11,6a/1609 meter, före Ready Eddie med Helene Kolle och Stefan Perssons Bonnies Celebrity som reds av Tova Bengtsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS