Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moberg hittade luckan

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Kim Moberg spurtade till vinst med Imakeyouproud. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Det var största segern sedan januari 2018. Kim Moberg hittade luckan i ungdomsloppet (V75-4).

Publicerad:

Med Anneli Ekman-tränade Imakeyouproud (e. Andover Andover) fick hon luckan från vinnarhålet inne på upploppet och avgjorde på några få steg.
– Jag hade hört att hästen var lite trög, men det såg man inget av den här gången. Det var tvärtom ruggigt hur han accelererade till slut. Jag trodde att vi hade valt fel väg i sista sväng, men det löste sig perfekt, sade Kim Moberg.

Det blev stenhårt i klass II-försöket (V75-5), men Örjan Kihlström hade längsta nosen med Roger Walmann-tränade Indy D. (e. Ready Cash). Detta efter stark spurt från fjärde par utvändigt.
– Han har verkligen hittat stilen, både fysiskt och psykiskt. Jag tyckte att vi var först i mål, men var inte helt hundra, sade Kihlström.

Erik Adielsson lyckades ta sig till spets med Christoffer Eriksson-tränade femåringen Ingo (e. Infinitif) och vann sedan enkelt. Detta efter att ha fått köra 1.18,0 första varvet.
– Jag blev lite orolig i starten när ena skygglappen trillade ner. Men det var kanske den som sedan gjorde att vi kunde hålla upp ledningen, sade Adielsson.

Jorma Kontio fick överta ledningen i bronsförsöket (V75-7) bakom Nina Pettersson-Perklén-tränade Religious (e. Pastor Stephen) när Ronaldo Malibu galopperade. Det räckte sedan hela vägen före raketspurtande Bo C.
– Han svarade bra när jag ryckte tussarna och vann enkelt, sade Jorma Kontio.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS