Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moberg hjälper Redén

Foto: HANOLD/ALN
Jonas Moberg inleder ett samarbete med Daniel Redén. Foto: HANOLD/ALN

Färjestadtränaren Jonas Moberg är inne i en spännande fas i sin karriär. En ny rundbana är under uppbyggnad samtidigt som han fått förtroendet att träna upp sju välstammade ettåringar åt Daniel Redén.

Publicerad:

Jonas Moberg har en gedigen bakgrund inom travet. Redan 1990 blev han privattränare åt Stall Palema och fyra år senare plockade han ut proffslicensen på Axevalla. Jonas köpte sedan gården i Östensbyn i Värmland 1999 och flyttade A-licensen till Färjestad. Han har kontinuerligt plockat fram dugliga V75-hästar som Rosso Iran, Major Toy och Monte Major och lagt mycket kraft för att hästägarna i stallet ska trivas och få valuta för sina pengar. Jonas bedriver även en egen liten uppfödning med fyra-fem fölston och försöker sedan att göra avkommorna till andelshästar. Jonas har tidigare och även nu haft unghästar under uppträning åt bland andra Stig H Johansson och världsmästartränaren Jan-Kristian Waaler (Papagayo E.). Nyligen blev det också klart att Jonas ska träna upp sju ettåringar åt Stall Zet, vilka om ett år sedan går in i Daniel Redéns framgångsrika stall.
– Jag fick efter prat med Kenneth Haugstad klart för mig att Daniel Redén behövde lite hjälp med sina ettåringar och ringde till slut upp Daniel. Nu har jag fått in sju fina ettåringar från Stall Zet, vilket känns väldigt roligt och stimulerande. Jag hoppas att det här kan bli ett långvarigt samarbete, berättar Jonas, som just nu också är i full färd med att bygga ut sin träningsanläggning ytterligare.

En ny rundbana håller på att färdigställas och även en backe i närheten.
– Jo, vi håller på att utveckla gården ytterligare med rundbana, backe och även lösdrifter. Sedan tidigare finns sandbana, rakbana och fin tillgång till skogsslingor, så snart har jag inget att skylla på. Jag räknar med att kunna köra runt 1.30-1.35 på den nya rundbanan.

De sju nya Zet-hästarna gör att Jonas har anställt ytterligare en hästskötare.
– Det är jättefina hästar och det här kommer också att bli bra för mina egna unghästar. Ett sådant här samarbete gör också att jag får en annan ekonomisk trygghet och därmed även kan satsa på ännu bättre hingstar till mina fölston. I år har vi föl efter Maharajah, Raja Mirchi, Broadway Hall och Prodigious och nu är stona dräktiga med S.J.'s Caviar (två), Broadway Hall och Uncle Lasse.

Det väntade fölet efter Uncle Lasse är förövrigt redan färdigsålt i andelar!
– Jag tycker att det går allt lättare att hitta nya andelsägare till stallet. Under de senaste 1,5 åren tror jag att vi fått in 15 som tidigare aldrig haft häst tidigare. Det känns förstås bra och får mig själv att se ännu ljusare på framtiden.

Under den närmaste framtiden hoppas Jonas bland annat mycket på treårige Raja Mirchi-valacken Eraja Jaam. Han har redan tagit två segrar på fem starter och vunnit på 1.16,0/2140 meter.

De sju ettåringarna från Stall Zet:

Don Fanucci Zet (hingst e. hard Livin-Kissed By The West e. Western Terror)

Dugarry Zet (hingst e. Pastor Stephen-Royal Clout e. Andover Hall)

Dwayne Zet (hingst Muscle Massive-Kleo Zet e. Angus Hall)

Deadline Zet (sto e. Trixton-Nova Zet e. Pine Chip)

Delaware Zet (sto e. Trixton-Victory My Way e. Donerail)

Destination Zet (sto e. Pastor Stephen-Lindianapolis e. Pine Chip)

Diana Zet (e. Hard Livin-Marsia L.B. e. Windsong's Legacy)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.